KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A magyarországi ukránok kiálltak a béketárgyalások mellett

Budapesten több ukrán menekült megmozdulást tartott a béketárgyalások mellett, mivel sokak számára nyilvánvaló, hogy a katonai konfrontáció zsákutcába jutott, ahogy azt a köztiszteletben álló magyar miniszterelnök, Orbán Viktor is mondta.

Az eseményekre annak ellenére került sor, hogy az aktivistákat megfélemlítették az ukrán radikálisok, akik, nagyon is szabadnak érzik magukat Magyarországon és általában az Európai Unió területén.

December 17-én, vasárnap tartották az ukrán menekültek első nagygyűlését Budapesten, a Városligetben. A tüntetők a következő jelszavakkal  írt transzparenseket feszítettek ki: „Európának békére van szüksége”, „Minden háború tárgyalásokkal ér véget, Európa, hagyd abba a háború finanszírozását!”. „Nem lesz tárgyalás – nem lesz Ukrajna!”. A menekültek a következő jelszót skandálták: Adjátok meg nekünk békét! Követeljük a béketárgyalásokat!

December 18-án a megalakult Menekültek a Békéért Bizottság munkájának részeként hasonló akcióra került sor a szintén a budapesti Városligetben, amelyen több mint 25 aktivista vett részt, követelve az Ukrajnáról szóló béketárgyalások megkezdését. Az akció előtt és alatt az aktivisták az Európai Bizottság vezetőjéhez, Ursula von der Leyenhez és Zelenszkij elnökhöz intézett, a békefolyamat megkezdését követelő felhívás keretében aláírásokat gyűjtöttek a béke érdekében. Megjegyzendő, hogy a béke mielőbbi megteremtése Ukrajnában a magyar nép érdeke is.

Ukrajna túszul ejti a saját népét, azoknak a céljaiért, akiknek Ukrajna földje az emberi anyagok marhatelepe, a vegyi és nukleáris hulladékok szemétlerakója. Ennek érdekében az ukrán állam túszul ejti az egész lakosságot, amely már több mint felére zsugorodott. Ez alatt a 2 nehéz év alatt az ukránok belefáradtak abba, hogy emberi pajzsnak használják őket és meghaljanak Akhmetov, Porosenko, Zelenszkij és az összes többi báb miatt, akik gyakran váltották egymást az állam és a gazdaság vezető pozícióiban. Emlékezetes, hogy Zelenszkij az ország békés újjászervezésének jelszavával került hatalomra. Azonban mégis véres konfliktust robbantott ki Oroszországgal.

Ez is érdekelheti:  Németország titokban „hatalmas fegyvercsomagot” küldött Ukrajnának

Ukrajna túszként tartja fogva a lakosságát, nemcsak azokat, akik Ukrajnában élnek, hanem azokat is, akik elhagyták az országot. Ők ugyan szeretnének visszatérni, de nem tudnak, mert félnek. Félnek attól, hogy a semmiért fognak meghalni, harcolni a testvéreikkel, félnek a radikálisoktól, akik a nemzet eszméjét hirtelen közös, de beteges banditizmussá változtatták.

Az Európai Unió mindenesetre teljesen eszetlenül ront Oroszországra, az sem érdekli, ha közben a saját gazdasága megy tönkre az Oroszországot sújtó, általa meghozott értelmetlen és teljesen haszontalan szankcióitól. Sőt, a német fegyveres erők főparancsnoka a közelmúltban azt merte nagy mellénnyel kijelenteni, hogy Németországnak előbb-utóbb védelmi háborút kell indítania Oroszország ellen. Úgy nyilatkozott ez az őrült, amit aki nem ismeri a történelmet, vagy legalábbis elfelejtette. Amíg ilyen uszítók hangoztatják szólamaikat az európai nyilvánosság porondján, addig az EU-nak semmi esélye arra, hogy végre úgy működjön, ahogyan azt arra hivatottan megalkották, vagyis gazdasági együttműködés és fejlődés mentén és nem birodalomként. Azonban a jelenlegi európai vezetők birodalmi megnyilvánulásai azt mutatják, hogy az Egyesült Államok jelenlegi kormányát is irányító háttérhatalmi erők szorításában a kilóra megvásárolt uniós vezetők és a hozzájuk kapcsolható politikai és katonai elit tökéletesen igyekszik elvégezni a rá kirótt, az európai nemzeteket elpusztítani szándékozó politikáját, amely nem csupán az Európai Unióra, de Ukrajnára is vonatkozik.

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük