KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A Háttér Társaság feloszlatását kezdeményezte a Nemzeti Jogvédő Szolgálat és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom

A Lovas István Társaság kiállt dr. Szöőr Anna mellett – a Nemzeti Jogvédő Szolgálat csatlakozik és erre buzdít

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ezúton tudatjuk, hogy a Lovas István Társaság a minap példamutató módon szolidaritási közleményben állt ki  a jelenleg már több mint nyolcadik  hónapja letartóztatás alatt álló dr. Szöőr Anna jogász-pszichológus mellett.

www.lovasistvan.hu oldalon található közleményben találhatók a fogva  tartásának okául szolgáló ügy részletei és visszásságai:

A Lovas István Társaság szolidáris dr. Szöőr Annával

A Lovas István Társaság szolidaritását fejezi ki egyik alapító tagja, dr. Szöőr Anna jogász-pszichológus iránt, aki korábban a 2006. őszi rendőrterrort kivizsgáló Civil Jogász Bizottság tagja is volt, a Hímezz magyarra! mozgalom kezdeményezője és aktív patrióta, anti-liberális szereplője a hazai közéletnek.
Anna a korábbi években jelenlegi informatikus férjével és annak ügyvédjével, illetve gyermekeinek keresztanyjával magántermészetű, családjogi vitákba bonyolódott, amelyek megoldását keresték. Az ügyészség azzal vádolja Annát, hogy a nevezetteknek ,,zaklató” üzeneteket küldött, ezért a bíróság a ,,bűnismétlés” megakadályozása érdekében 2020. február 18-án letartóztatását rendelte el, amely fegyház körülmények közötti, legszigorúbb ítélet nélküli szabadságelvonást jelent és megdöbbentő módon a mai napig tart.
Anna és a védelem (dr. Molnár László és dr. Gaudi-Nagy Tamás) szerint a vád tárgyává tett üzeneteket valójában nem Anna írta és küldte el, hanem azok valószínűsíthetően informatikai manipuláció eredményei. A kirendelt informatikai szakértő sem tudta megállapítani, hogy az üzenetek Annától származnak. Ugyanakkor a védelem szerint a bántalmazásokat és megalázásokat követően családtagok részére indított női segélykérések, életviszonyok megoldását szorgalmazó, fenyegetéstől mentes – sok esetben válaszként megfogalmazott – üzenetek vagy egy peres fél jogi képviselőjéhez intézet nyilatkozat nyilvánvalóan nem valósíthat meg zaklatást, mivel az nem a magánéletbe való önkényes beavatkozás célzatával történik.
Szöőr Anna büntetőjogi felelőssége kérdésében nem kívánunk állást foglalni, azt azonban a jogász-szakma számos mértékadó tagjával egyetértve visszásnak és elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a szabadlábon védekezést célzó védői indítványokat futószalagon elutasítva, az arányosság követelményét megsértve Annát immár nyolcadik hónapja előzetes letartóztatásban tartják egy ilyen csekély súlyú bűncselekmény miatt, miközben ennél sokkal súlyosabb bűncselekmények vádlottai sokszor szabad lábon védekezhetnek. Ráadásul a kétdiplomás Anna fogvatartási körülményei rosszak: többek között köztörvényes, életelellenes bűncselekmények miatt letartóztatottakkal, nyolc férőhelyes cellában tartják fogva, ráadásul többszöri kérése ellenére telefonálni sem engedik. A tárgyalásokra érthetetlen és szükségtelen módon sanyargatóan szorosra húzott kéz- és lábbilincsben állítják elő. A vírusjárvány miatt egészsége fokozott veszélynek van kitéve, védőin kívül látogatókat nem fogadhat, semmilyen jövedelemszerző tevékenységet nem folytathat és nem gondoskodhat egyedüli gyermekeként vidéken élő, szintén COVID-19 vírusnak kitett nyolcvanéves édesanyjáról.
Ebben a helyzetben erkölcsi kötelességünknek érezzük, hogy megszólaljunk és szolidaritásunkat fejezzük ki Szöőr Anna iránt és ezúton is kívánjunk neki kitartást, illetve ügyének mielőbbi megnyugtató rendeződését. Kérjük az ügyészség, a bíróság és a büntetés-végrehajtási szerv méltányos, tisztességes és jogszerű hozzáállását az ügyben és a bíróságoktól azt, hogy legalább tegyék lehetővé a szabadlábon védekezést Szöőr Anna részére és mielőbb törvényes érdemi döntést hozzanak ügyében.
Budapest, 2020. október 20.
A Lovas István Társaság tagsága nevében az elnökség:
Kondor Katalin (elnök)
Tudós-Takács Ernő (ügyvezető)
További elnökségi tagok:
dr. Kelemen Miklós
Lóránt Károly
dr. Soltész Péter

Dr. Szöőr Anna a „Hímezz magyarra!” mozgalom kezdeményezője és számos nemzeti ügy felkarolója. Aktív patrióta, anti-liberális és antibolsevista szereplője a hazai közéletnek.

Ez is érdekelheti:  Az RMDSZ-es szenátor a román miniszterelnök arcába mondta: Székelyföld volt, van és lesz

Tagja a Lovas István Társaság tagja is, de korábban a  Civil Jogász Bizottságban is aktív tag volt.

A 2006 őszi véres rendőrterror és megtorlások 14. évfordulója alkalmából érdemes felidézni, hogy dr. Szöőr Anna egyik társszerzője volt a balliberális Gyurcsány-kormány öszödi beszéd miatti felháborodásból kifejlődött népfelkelés okán megrendült hatalmának megvédése érdekében alkalmazott példátlan rendőri brutalitást és megtorlásokat leleplező Civil Jogász Bizottság jelentésének.

Védőként igyekszem védő-kollégámmal együtt mindent megtenni Anna mielőbbi szabadulásáért és a számára legkedvezőbb befejező határozatért.

A mai időkben, amikor a Haza ellenségei (köztük a 2006 őszi rendőrterror egyik fő politikai felelőse, az emiatt máig el nem ítélt akkori miniszterelnök) egyre agresszívabban támadnak belülről és kívülről szükség van minden hazafira, így Annára is, kiváló szervezőkészségére és elkötelezett nemzetvédő munkájára.

A szolidaritási közleményhez a Nemzeti Jogvédő Szolgálat (www.njsz.hu) ezennel csatlakozik és erre buzdítunk minden jóérzésű hazafit és hazafias szervezetet.

dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvezető

www.njsz.hu Telegram: t.me/nemzetijogvedok

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük