KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A liberális elit retteg Orbán amerikai népszerűségétől

Az Action for Democracy vezetői szerint a Republikánus Párt még a programját is a magyar kormányfőhöz igazítja.

A baloldal külföldi kampányfinanszírozási botrányában főszerepet játszó Action for Democracy vezetői maguk cáfolták meg a liberális sajtóban gyakorta előkerülő toposzt, hogy Orbán Viktor magyar kormányfő elszigetelődött a nemzetközi politikai porondon. A minap nyilvánosságra került felvételen Wesley Clark tábornok mások mellett arról beszélt, hogy az amerikai konzervatívok még a programjukat is Orbán Viktorhoz igazítják. Eric Koch kampányszakember pedig arról számolt be, hogy Orbánnak az USA-ban tapasztalható népszerűségét a magyar kormányfő hírnevének a besározásával igyekezett csorbítani.

Ugyan a balliberális média folyamatosan azt sulykolja, hogy Orbán Viktor miniszterelnök egyre inkább elszigetelődik és marginális figurává válik a nemzetközi politikában, ezt épp a baloldal külföldi kampányfinanszírozási botrányában főszerepet játszó szervezet, az Action for Democracy (A4D) vezetői cáfolták. Az X-en (korábban: Twitter) a minap megosztott videókon az A4D több prominense is arról beszélt, hogy Orbán éppen az Egyesült Államokban gyorsan növekvő népszerűsége miatt jelent problémát a globális liberális elit számára.

Mint ismert, az A4D-n keresztül több, mint 3 milliárd forintnyi külföldi pénzzel igyekeztek elősegíteni az ellenzék választási esélyeit a 2022-es parlamenti választáson.

Az egykori NATO-főparancsnok lerántja a leplet:

A felvételek (lásd lentebb) egyikén az A4D kuratóriumi tagja, Wesley Clark tábornok a Republikánus Párt nagy kedvenceként jellemezte a magyar kormányfőt, szavai szerint az amerikai konzervatívok még a programjukat is Orbánhoz igazítják. – Így bár a demokraták, az amerikai külügy és az EU sem szereti Orbánt, a magyar kormányfőnek mégis nagy követőtábora van az USA-ban – tette hozzá az egykori NATO-főparancsnok.

Kitálalt a politikai kommunikációs guru:

Hasonlókról számolt be a politikai kommunikációval foglalkozó cégvezető, Eric Koch, akinek a lentebb látható videó szerint az egyik fő ügyfele épp az A4D. – Trump támogatta Orbánt. Ez semmi figyelmet nem kapott, amíg mi nem nagyítottuk fel. Utána viszont már egy csapat riporter hitetlenkedett ezen – jelentette ki az üzletember.

Ez is érdekelheti:  Washingtonból üzent haza a honvédelmi miniszter: ezt az alkut kötötte Magyarország a NATO-val

Koch arról is leplezetlenül számolt be, hogy a média felhasználásával miként igyekezett lejáratni a magyar kormányfőt. – Összedolgoztam velük. (…) Orbán már egy jó ideje az amerikai jobboldal kedvence volt. (…) A Fox News-on foglalkoztak vele, egy szóval szerették. Én meg abban voltam érdekelt, hogy besározzam, beszennyezzem a hírnevét legalább az Egyesült Államokban. Már ott tartunk, hogy egy kultikus figurává vált a republikánusok körében, vagyis a fősodratú konzervatív mozgalomban – fogalmazott az A4D partnere.

Elszigetelődésről szó sincs…

Érdemes felidézni, miközben a baloldali sajtó Orbán Viktor nemzetközi elszigetelődéséről cikkezik, a magyar miniszterelnök csak az elmúlt hónapok során is olyan meghatározó külföldi politikusokkal egyeztetett személyesen, mint Charles Michel, az Európai Tanács elnöke, Emmanuel Macron francia elnök, vagy Giorgia Meloni olasz kormányfő.

Donald Trump volt amerikai elnök pedig – aki a novemberi választáson minden valószínűség szerint a Republikánus Párt jelöltjeként szállhat ringbe az újrázásáért – a nyilvános szereplései alkalmával rendszeresen beszél szuperlatívuszokban Orbán politikusi kvalitásairól.

Az USA kiemelkedő konzervatív éves eseményén, a Texas állambeli Dallasban tartott CPAC-en, 2022-ben Orbán Viktor mondta a nyitóbeszédet, a rendezvény záróelőadását Trump tartotta.

Mandiner

Kiemelt kép: Bedminster, 2022. augusztus 2. / A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Donald Trump (b) találkozója a korábbi amerikai elnök New Jersey állambeli bedminsteri birtokán 2022. augusztus 2-án.
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük