KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A lengyelek már koalíciót hoznának létre Magyarország ellen

Az Oroszország elleni háborúra készülő védelmi miniszter szerint Magyarországnak a török döntés után azonnal hozzá kellene járulnia Svédország NATO-csatlakozásához.

Wladyslaw Kosiniak-Kamysz lengyel védelmi miniszter egy koalíció létrehozására szólított fel, amely nyomást gyakorolna Magyarországra, hogy azonnal járuljon hozzá Svédország NATO-csatlakozásához – írja a PAP hírügynökség.

A miniszterelnök-helyettes – aki már egy Oroszország elleni háborúra készül – úgy véli, a ratifikáció Európa és a világ biztonságának alapvető kérdéséről, valamint a NATO északi szárnyának megerősítéséről szól.

A magyaroknak azonnal hozzá kellene járulniuk Svédország NATO-csatlakozásához a törökök kedvező döntését követően

– jelentette ki a lengyel politikus, nem törődve azzal, amit többek között Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója mondott a Mandinernek, azaz nincs összefüggés a magyar és a török döntés között.

Érdemes egy koalíciót összeállítani, amely nyomást gyakorolna Magyarországra a döntés mielőbbi meghozatalára

– folytatta a védelmi miniszter, aki nem tudja elképzelni, hogy Magyarország hosszú távon blokkolja a ratifikációt, hiszen a késlekedés szerinte a NATO minden tagjának árt.

Aligha véletlen, hogy a lengyel miniszterelnök-helyettes előtt egy név nélkül nyilatkozó magas rangú tisztviselő is azt mondta a Politicónak: Németország nyomást akar gyakorolni Magyarországra annak érdekében, hogy gyorsítsa fel Svédország NATO-tagsági kérelmének jóváhagyását

Mandiner

Kiemelt képen: Donald Tusk és Ursula von der Leyen / Fotó: AFP/John Thys

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “A lengyelek már koalíciót hoznának létre Magyarország ellen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük