KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

A lengyel hatóságok behatoltak a varsói orosz nagykövetség iskolájába, nem maradt el az orosz reakció sem

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A varsói városháza képviselői rendőrök kíséretében érkeztek az orosz nagykövetség iskolaépületéhez, és miután nem engedték be őket, betörtek az ingatlanba-adta hírül a RIA-Novosztyi.

A lengyel külügyminisztérium korábban kérelmet nyújtott be az illetékes államigazgatási szervekhez „végrehajtási eljárás megindítására két, nem diplomáciai és konzuli célokra használt ingatlan ügyében, amelyek illegálisan az Orosz Föderáció birtokában vannak”. Korábban itt orosz diplomaták szálláshelye volt.

Miután nem engedték be őket az épületbe, civil ruhás egyének és rendőri egyenruhát viselő személyek – felfeszítve a bejáratot – betörték az iskola kapuját, és behatoltak az épületbe. Ezt követően a varsói hatóságok lánccal és lakattal lezárták a kaput, hogy így akadályozzák meg az ott található ingóságok elszállítását.

Andrej Ordas, a lengyelországi orosz nagykövetség tanácsosa elmondta, hogy a lengyel hatóságok moszkvai idő szerint 19 óráig adtak időt az iskola dolgozóinak az épület elhagyására. Megjegyezte, hogy a hatóságok képviselői most járják körbe a helyiségeket és leltározzák az ott lévő vagyontárgyakat.

 

 

Szergej Andrejev lengyelországi orosz nagykövet a kapcsolatok további elmérgesedéseként értékelte, hogy a varsói hatóságok behatoltak a nagykövetségi iskolába. A diplomata szerint Moszkva már jó ideje tudott Varsó azon szándékáról, hogy birtokba veszi az iskolát, miután Lengyelország tavaly befagyasztotta az orosz nagykövetség számláit.

A varsói orosz nagykövetség iskolájának lefoglalása nem marad kemény moszkvai reakció és következmények nélkül a lengyel hatóságokra és az ország oroszországi érdekeltségeire nézve – reagált Moszkva az orosz külügyminisztérium honlapján ma közzétett nyilatkozatában.

Az orosz külügyminisztérium a lengyel hatóságok ezen intézkedését a diplomáciai kapcsolatokról szóló bécsi egyezmény megsértésének és a lengyelországi orosz diplomáciai tulajdon megsértésének tekinti.

„Varsó ilyen arcátlan lépése, amely túllépi a civilizált államközi kommunikáció kereteit, nem marad kemény reakciónk és következményei nélkül a lengyel hatóságokra és Lengyelország oroszországi érdekeire nézve. Az ilyen ellentmondásos és provokatív vállalások kezdeményezőinek ezt meg kell érteniük” – fűzte hozzá a minisztérium.

Ez is érdekelheti:  Orbán Viktor: Aki a Fideszre szavaz, a békére szavaz ( péntek reggeli rádióinterjú)

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük