KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A Lakmusz nevű Soros „tényellenőrök” így akarják kinyírni a jobboldali portálokat

A Vadhajtások portál is pontosan ugyanarra hívja fel a figyelmet, amit mi itt a Nemzeti InternetFigyelőnél tapasztaltunk az utóbbi pár hónapban. Cikkeink gyakorlatilag alig jutnak el a követőinkhez. Egy felhívást is közzétettünk a közelmúltban, amelyben arra kértük Olvasóinkat, hogy keressék csatornánkat a VKontakte közösségi oldalon, amely valóban cenzúramentesen működik, illetve elérhetőek vagyunk Twitteren is, már hosszú évek óta.

A 102 ezres Facebook-oldalunkat amiatt tiltotta le a Facebook, mert a Lakmusz ránkdobatta, hogy álhír az, hogy a fegyverek a feketepiacon kötnek ki. Most megtudtuk, hogy nem csak a Vadhajtások, de több jobboldali portál is ezért lett letekerve a Facebookon – írja a Vadhajtások.

Álljon itt a Magyar Nemzet cikke, hogy amit álhírnek jelöltek, ami miatt tiltottak, az valójában igazság:

A Lakmusz néven ismertté vált, a Soros György támogatta 444 portálból kinőtt tényellenőr csapat a hatóságok tapasztalatait, valamint a magyar kormány álláspontját próbálta kétségbe vonni az Ukrajnának szánt fegyverszállításokról, ám egyenesen Finnországból jött a cáfolat. A Lakmusz még az országgyűlési választások előtt, az Európai Bizottság jókora pénzügyi támogatásával jött létre, ám tényellenőrző munkája során csak a kormánypártok támadásával van elfoglalva.

A kormányt akarták támadni Soros György tényellenőrei, azonban kiderült, hogy a Brüsszelből is jelentős összegekkel támogatott és a 444 csapatából verbuválódott Lakmusz hamis információt közölt, amikor október havi jelentésében kétségbe vonta a V4NA hírügynökség információit, miszerint az Ukrajnának juttatott fegyverszállítmányok a front helyett a feketepiacra kerültek.

Később a baloldali portál „tényfeltáró” cikkét a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) is átvette.

A Lakmusz részletesen foglalkozott a lapunkban megjelent cikkekkel is, amelyek az ukrajnai fegyverszállítmányok illetéktelen kezekbe kerülésének a témáját járták körül, ám az Euró­pai Bizottság által milliókkal támogatott, önmagukat függetlennek tartó tényellenőrök arra már nem tértek ki, hogy a NATO és az EU riasztást adott ki az ukrajnai fegyvercsempészet veszélye miatt, és az érintett országok felszólítást kaptak, hogy fokozottabban figyeljék a fegyverszállítások útját, mert a lőfegyverek és a robbanóanyagok illetéktelen kezekbe kerülhetnek.

Ez is érdekelheti:  Melania Trump: "Emelkedjünk a gyűlölet, a vita, és az erőszakot szító egyoldalú eszmék fölé"

Az Interpol és az Euro­pol már nyáron arra hívta fel a figyelmet, hogy az Ukrajnának küldött fegyverek a feketepiacra kerülhetnek. Egyes országok – például Svédország – rendőr tisztviselői szintén az Ukrajnából kiinduló fegyverkereskedelem jelentette veszélyről beszéltek. Az Interpol pedig júniusban figyelmeztetett, hogy az Ukrajnába küldött fegyverek euró­pai bűnözők kezébe juthatnak, és a szervezett bűnözői csoportok erősödni fognak, ahogy a fegyverek elérhetővé válnak.

Az Egyesült Államok külügyminisztériuma pedig a napokban jelentette be, hogy fokozott ellenőrzést végeznek az Ukrajnának szállított fegyverek nyomon követésére. Nemrégiben a finn Nemzeti Nyomozóiroda vezetője, Christer Ahlgren figyelmeztetett arra egy interjúban, hogy Svédországban, Dániá­ban és Hollandiában is felbukkanhattak már Ukrajnának szánt fegyverek, és az ehhez szükséges csempészútvonalakat már kialakították. A hatóság vezetője jelezte: látják annak a jeleit, hogy ezek a fegyverek már Finnországban is felbukkantak. Továbbá hangsúlyozta, hogy ezekkel a fegyverekkel évtizedekig dolguk lesz, és szerinte a döntéshozók elfelejtették, hogy az ukrajnai háború a rendőrség munkaterhelését is megnövelte.

A Lakmuszról szólva megjegyzendő, hogy korábban jelentős összeget, nagyjából 120 millió forintot fordított az Európai Bizottság közvetlenül a magyarországi választások előtt arra, hogy elindulhasson a „tényellenőrző” portál, amely a kampányidőszakban szinte kizárólag a kormánypártok állításait cáfolni igyekvő cikkeket jelentetett meg.

A 444-ről ismert, hogy kiadója mögött az indulás után befektetőként megjelent a Media Development Investment Fund (MDIF) is, amelynek egyik fő támogatója Soros György Nyílt Társadalom Alapítványok hálózata, amely a Direkt36 adományozói között szintén megtalálható. A Lakmusz főszerkesztője pedig az a Zöldi Blanka, aki a 444-nél és a Direkt36-nál is dolgozik, miképpen a teljes szerzőgárda kizárólag a balliberális sajtó munkatársaiból áll. Cikkeikben jellemzően a kormányt és a jobboldalt támadják, a baloldal kétes ügyei rendre eltűnnek a tényellenőrök radarjáról.

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük