KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Breitbart: Soros György és a Biden-kormányzat egy baloldali médiaszervezet létrehozását finanszírozzák Magyarországon

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítvány, a Rockefeller Alapítvány és a Biden-kormányzat egy hazánkban irodát nyitó baloldali médiaszervezetet finanszíroz – erről a Breitbart cikke nyomán számol be az Origo.

Az Internews a Breitbart szerint a Biden-kormányzat által nyújtott támogatásból egy magyarországi fiókot hoz létre. A szervezet céljaként az úgynevezett „független média” támogatását jelölte meg különböző országokban. Tehát gyakorlatilag azt is mondhatjuk, hogy ilyen módon megpróbálnak beavatkozni az országok belpolitikai folyamataiba. Így Magyarországéba is.

A csoportot Soros György Nyílt Társadalom Alapítványa, a Rockefeller Alapítvány és a Szilícium-völgy különböző technológiai óriáscégei is támogatják.

Az értesüléseket látszik alátámasztani az Internews weboldalain található számos álláshirdetés, amelyek szerint a csoport most „egy amerikai kormány által finanszírozott projekthez” keres munkatársakat, amelynek székhelye a hirdetések szerint Budapesten lesz. Az amerikai irodatervezésről a Pesti Srácok is írt korábban, ezt az információt erősítette meg a Breitbart.

Az egyik álláshirdetésben az áll, hogy a projekt célja „egy erős és független” médiaszektor támogatása Örményországban, Grúziában, Magyarországon, Lengyelországban, Romániában és Ukrajnában.

A bejegyzésükben továbbá az áll, hogy az Internews célja az volt, hogy 2022 októberére felállítsa magyarországi irodáját, bár nem világos, hogy az iroda a cikk megjelenésének időpontjáig ténylegesen már felállt-e vagy sem.

2017-ben már volt egy hasonló kezdeményezés az amerikaiak részéről, de végül a tervet Donald Trump nyomásának köszönhetően elvetették.

Kiemelt kép: (Michele Limin/Flickr/World Economic Forum/swiss-image.ch)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: