KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A kínai elnök parancsba adta a hadseregnek, hogy harcra készen álljon

A kínai elnök parancsba adta a hadseregnek, hogy harcra készen álljon

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
Hszi Csin-Ping arra utasította a katonaságot, hogy 2021-ben tovább fejlessze a kiképzés minőségét és minél több hi-tech alkalmazást használjon a gyakorlatokon.
Kínai Népi Felszabadítási Hadsereg katonái egy gyakorlaton Kashgarban, Kínában, 2021. január 4-én. © STR / AFP

A kínai elnök felhívása annak nyomán született, hogy tovább nőtt a tavalyi évben Kínának az Indiával és Tajvannal eddig is fennálló feszült viszonya. A kínai-indiai határ menti ellenségeskedés véres konfliktusba fordult júniusban, amikor is 20 indiai katona meghalt. Peking nem számolt be áldozatokról. A helyszínen azóta is feszült a légkör, annak ellenére, hogy mindkét fél elkötelezte magát az eszkaláció csökkentése mellett.
Kína Központi Katonai Bizottságának elnöke, elrendelte a Népi Felszabadítási Hadseregnek, hogy továbbra is tartsa fenn a „teljes harckészültséget”, hogy készen álljanak bármelyik pillanatban az esetleges katonai fellépésre. Úgy fogalmazott: a modern technológia a harc hatékonyságának magja. Megparancsolta a katonaságnak, hogy számítógépes szimulációkat alkalmazzon a gyakorlatok során és vizsgálja meg, hogyan lehet még több csúcstechnológiás és online módszert bevinni a működési rendszerbe.

 

A parancsban az is olvasható, hogy a katonáknak tovább kell vinniük azt a harci szellemet, ami mentes a halálfélelemtől és bátran szembenéz a nehézségekkel, megjegyezve, hogy ebben az esztendőben lesz a Kínai Kommunista Párt alapításának 100. évfordulója.

Rt.com nyomán

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Politico: Komor a hangulat Zelenszkij hivatalában

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük