KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Budai vár

A kimondott szó erejével – a Deutsche Welle-ügyről

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Elhangzott, kimondatott ismét. A Deutsche Welle segítségével a kormányt lejárató, náci nosztalgiázó, antiszemitázó anyag készült.

Nézzük a valós tényeket, egy kis sajtó-szemezgetéssel!

A migráció miatt is erősödik az antiszemitizmus Németországban,

erről beszélt a német szövetségi parlament elnöke, Wolfgang Schäuble is.

Az antiszemita motivációjú támadások számát a német rendőrség illetékes irodája (Kriminalpolizeiliche Meldedienst in Fällen Politisch motivierter Kriminalität, KPMD-PMK) tartja számon. Németországban 2014-ben 1 596, 2015-ben 1 366, 2016-ban 1 468, illetve 2017-ben 1 504 antiszemita hátterű atrocitás történt.

Berlinben nemrégiben felgyújtottak egy zsidó tulajdonú szórakozóhelyet, a kiégett épület külső falaira Izrael-ellenes és antiszemita jelszavakat festettek, a bejárati ajtóra pedig egy Dávid-csillagot karcoltak.

Halléban 2019. október 9-én történt zsidóellenes bűncselekmény. A támadó szélsőjobboldali, antiszemita indíttatásból próbált bejutni a zsinagógába, amelyben 70-80 hívő tartózkodott, a legfőbb zsidó vallási ünnep, a jóm-kipúr, az engesztelés napja alkalmából. A német férfi korábbi hasonló terrorcselekményeket akart utánozni. A sikertelen támadás után az utcán hátulról lelőtt egy fiatal nőt, aki éppen arra járt, majd autójával egy közeli török büféhez hajtott, amelyben lelőtt egy férfit, és elmenekült. Menekülés közben tűzpárbajba került a rendőrökkel, és megsebesült. Egy közeli településen ismét lövöldözni kezdett, két embert megsebesített, gépkocsiját hátrahagyta és elrabolt egy taxit. Végül Hallétól nagyjából 30 kilométerre fogták el, miután nekihajtott egy teherautónak.

A német kormány által közzétett újabb statisztikák szerint az antiszemita gyűlölet-bűncselekmények száma az elmúlt húsz év során tavaly volt a legmagasabb.

A német rendőrség 2275 antiszemita gyűlölet-bűncselekményt regisztrált 2020-ban, tehát naponta hatot, ami 2019-hez képest 10 százalékos növekedést jelent. Ezek a rendőrségnek bejelentett incidensek; a valódi számadat ennél nyilván magasabb.

Az antiszemita bűncselekmények száma 2020-ban volt a legmagasabb azóta, hogy a Szövetségi Bűnüldöző Hivatal 2001-ben bevezette a politikai indítékból elkövetett bűnözés fogalmát. Virágzik a zsidó élet Németországban, a zsidók elleni gyűlölet viszont az egész ország szégyenére egyre láthatóbban és gátlástalanabbul mutatkozik meg – mondta Angela Merkel német kancellár Berlinben a legnagyobb németországi zsidó társadalmi szervezet, a Németországi Zsidók Központi Tanácsa (Zentralrat der Juden in Deutschland – ZDJ) alapításának 70. évfordulóján tartott ünnepségen.

Ez is érdekelheti:  „Kiokosodtak a megbízók„ – Magyar Pétertől, Káslerig… - interjú Stoffán György íróval

A Deutsche Welle cikke lejáratja a magyar kormányt, a németországi események pedig saját magukról állítják ki a valóságot bemutató szomorú igazolványt.

Nem kérünk a lejáratásból! Nem szeretnénk ha egy Budapesten meghatározó beruházást félremagyaráznának.

De járjuk körbe a budavári fejlesztéseket is!

Régi fényében fog pompázni a felújítások után Budavár. Ez antiszemitizmus?

Elkezdődhet a középkor budavári nagyzsinagóga feltárása, a szakemberek megvizsgálják az eltemetett épületet, hogy megtervezzék a munkálatokat. A mai Táncsics utca 21-23. szám alatti ház mellett négy-öt méter mélyen van eltemetve az a zsinagóga, amely Mátyás király uralkodása idején épült, feltehetően 1461-ben, Mendel Jakab, a későbbi zsidó prefektus telkén. Az épület 1686-ban, Buda visszafoglalásakor kigyulladt és beomlott. Csak idő kérdése, mikor pompázik régi fényében. Ez antiszemitizmus?

Közben hazánkban szabadon élnek a zsidók. Nincsenek atrocitások, megvédi a kormány a közösségeinket, s kiáll a nemtelen, antiszemita támadásokat kapó Izrael mellett. Nem ír a sajtó antiszemita támadásokról, a zsidó szervezetek a miniszterelnököt méltatják. Ez antiszemitizmus?

Mi nem támadjuk Németországot, de a holokauszt után 76 évvel mi, zsidók Németországtól is többet várunk.

Megértést, toleranciát, elfogadást. A magyarok felé is!

Budavár a mi ügyünk. Zsidó és keresztény vallású magyaroké. Mi döntünk, magyarok. Békét, megértést akarunk, s én zsidóként azt is elvárom, hogy magam ítélhessem meg saját helyzetemet. Élni és élni hagyni!

„Leben und leben lassen!”

Weisz Péter
Barankovics Alapítvány

(A cikk a szerző hozzájárulásával jelent meg.)

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük