KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A keresztény-konzervatív épít, a neoliberális-posztkommunista rombol – ennyi…

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó Reggelt Magyarország című műsorában pénteken nyilatkozott arról, hogy miért is halad lassan az oltás üteme. Mint mondta, a brüsszeli vakcinabeszerzés halad lassan, a hazai oltókapacitás jóval nagyobb, mint amennyi vakcina érkezik az országba az EU-n keresztül, ezzel csak nyár végére lehetne feloldani a korlátozásokat.

Kínai vakcinát tömegesen is tud szerezni Magyarország, ehhez már csak az kell, hogy a magyar egészségügyi hatóság is engedélyezze azt. Tegyük hozzá, hogy az orosz vakcina is jól teljesít, viszont az orosz gyártási kapacitás nem elégséges.

Közben pedig a magyarországi baloldal folyamatosan támadja a kormány szinte minden lépését a védekezéssel kapcsolatban. Nem csupán a hivatalos megmondóembereik gyártják a hülyeségeket és hazugságokat, de a „kistrollok” is a közösségi megosztókon. Merthogy őket úgysem tiltja le senki, Orbánt és a Magyar Kormányt gyalázni nekik szabad. Persze ezt a fajta bolsi propagandát megszokhattuk már, hiszen ezt tették mindig is, vagyis hazudtak. Most is hazudnak, és mindig is hazudni fognak. Szinte sulykolják az emberekbe, hogy a kormány lop, odaadja Mészárosnak, Tiborcnak, meg stadionokat épít. Ezt halljuk már tíz éve. Ez már unalmas és szánalmas is egyben. Csak az a baj, hogy hiányoznak a konkrétumok. Az ő Gyurcsányuk mondta, hogy hazudtunk reggel éjjel meg este! No, és most nem hazudnak? Megváltoztak? Már nem fognak szemeket kilőni és rárontani a saját nemzetükre? De hiszen most is azt csinálják! Reggel, délben, meg este és minden „hullámhosszon”, ahol csak megszólalnak.

Igen, valóban épített a kormány stadionokat és jól tette. Valóban épít vasútvonalat és jól teszi. Csak korszerű sportlétesítményekben lehet világszínvonalú, nemzetközi versenyket rendezni. Igen, pénzbe kerül az egyik oldalon, és bevételt hoz a másikon. Ha a kettő kiegyegyenlíti egymást már jó, hiszen a létesítmény megmarad, és nekünk marad meg, ahol majd újabb eseményeket rendezhetnek. Csak úgy csendben jegyezzük meg, hogy nagyon fontos minőségi mutatója egy országnak, hogy milyenek a közösségi épületei, ezen belül éppen a szóban forgó sportlétesítményei. Sőt felújít a kormány vasútvonalakat, meg autóutakat is épít, sőt autópályákat, csak nem olyan „konstrukcióban”, mint ahogyan azt szociálliberális-posztkommunistáék tették. Arról is sokan megfeledkeznek, hogy ekkora tartaléka devizában és aranykészletben eddig egyetlen magyar kormánynak sem volt.

Ez is érdekelheti:  Stoffán György: Mi lesz, ha nem?

No, de most vissza a közösségi balos hozzászólókhoz, akik azt vizionálják, hogy a magyar miniszterelnök „azért lopja a pénzt, mert csak így tudja elkerülni a börtönt, ezért neki semmi sem drága.” Na, ez aztán a „jópofa” gondolkodásmód! Sajnos, a hülyeség ellen nincs orvosság. Szeretném felhívni az így, vagy éppen hasonlóan kicsavart gondolkodásmóddal rendelkezők figyelmét arra, hogy tekintetüket vessék például Pikó Bandi kerületére, vagy úgy általában a 2019-es helyhatósági választások alkalmából, a korábban Fidesz vezette önkormányzatokat váltó, jelenleg baloldali vezetésű önkormányzatokra. Merthogy Pikó Bandinak sikerült. Ő például 15 hónap alatt 15 milliárdot tudott eltapsolni, most pedig azon gondolkodik, hogy be kell zárni egy-két önkormányzati fentartású intézményt, ugyanis nincs miből üzemeltetni. Aztán meg jönnek tőlük a jobbnál jobb ötletek. Persze nem újak, csak a szokásosak. Adóemelések, lakbéremelések, az eddigi ingyenesen parkolásra használható közterületeken megszüntetni az ingyenes parkolás lehetőségét, az ott lakókra, az ott dolgozókra ezzel külön sarcot kivetni, miközben jelentős összegeket költenek a parkolóórák kitelepítésére és üzemeltetésére. És lényegében ezzel ki is merül az ötletbörzéjük. (Még jó, hogy jelenleg országosan ingyenes a parkolás, persze ez is csak azért van, hogy jól kiszúrjon velük a kormány és ebből se legyen bevételük – ugye, hát mi másért?) Csak azt nem értem, hogy azok a települések, ahol maradt a korábbi helyi vezetés, ott miért nem történnek hasonlók? Már csak azért, mert őket is ugyanúgy zsebrenyúlósan érintik a pandémia miatt bevezetett korlátozások, vagy nem? Karácsonyról, meg a fővárosi önkormányzatról már ne is beszéljünk.

1998. és 2002. között elkezdődött valami, ami abba az irányba mutatott, hogy javítani lehet az ország gazdasági helyzetén. Csak négy éve volt a fidesz-kisgazda koalíciónak, hogy egy teljesen más típusú gazdaságpolitikát folytatva megmutassa, hogy a megszorításokon és az ország eladósításán kívül van más alternatíva is. Aztán a Medgyessy-kormánytól kezdve ez mind szertefoszlott. Ott folytatták, ahol Horn Gyula Bokros Lajossal abbahagyta. Sőt Gyurcsánnyal még azon az időszakon is túltettek. És ezeket a magyarellenes gazembereket sírják vissza emberek, krokodilkönnyeket hullatva hozzászólásaikban a Facebookon, miközben a jelenlegi miniszterelnököt gyalázzák.

Ez is érdekelheti:  Kónya-Hamar Sándor: A KÖLTÉSZET NAPJÁN - 2024. április 11.

Hát kérem, erre azt kell mondanom, hogy valóban itt lenne az ideje a cenzusnak. Én elhiszem, hogy vannak vélemények és kellenek is, az sem baj, ha kritikusak. Csak ne legyenek gyalázkodóak, primitívek és hazugok. A legtöbbjük azonban az, gyalázkodó, primitív és hazug, a helyesírásukról meg ne is beszéljünk. A tárgyilagossághoz pedig a legtöbbnek végképp nincs köze. Csak a szokásos, könnyen megjegyezhető „paneleket” mantrázzák. A legszörnyűbb viszont az, hogy ezek a könnyen megjegyezhető „panelek” nagyon sok fiatalban megrögzülnek ezzel helyrehozhatatlan károkat okozva személyiségükben. Egy olyan generációt bombáznak, amely nem élte meg sem a rákosi-, sem a kádár-korszakot. Sőt még akkor is kicsi gyermek volt, amikor a mantrázók Gyurcsánya saját népére rontott, miközben kifosztotta azt.

Ártani, ártani és ártani, erről szól az életük. És végigtekintve hazánk XX. századi történelmén, ez jól nyomonkövethető, kezdve 1918-19-el, majd a II. világháború utáni csalással és szovjet segítséggel történt hatalomra kerülésükkel, mely elhozta a csengőfrász korszakot és a kitelepítéseket a padlás söpréssel és az ország éheztetésével, folytatva az 1956-os forradalom sárba tiprásával, a haza elárulásával, idegen zsoldba helyezésével és abban tartásával, az elhazudott rendszerváltással, a haza újbóli elárulásával, kiszolgáltatásával és szétrablásával. Ezek olyan erkölcsi, anyagi és fizikai károk, amelyekből tíz év is kevés, hogy helyre lehessen hozni. Nem makulátlan és nem hibátlan a mai rendszer sem. Nincs is olyan rendszer, amely hibátlan lenne, ahol annak minden képviselője makulátlan és minden törvényt kifogástalanul betartó volna. De a két, a keresztény-konzervatív és neoliberális-poszkommunista szereplők közötti, sommásan megfogalmazható alapvető különbség mind számokban közgazdaságilag, mind szemmel láthatóan lemérhető. A keresztény-konzervatív épít, a neoliberális-posztkommunista rombol. Ennyi. Aki mást állít, az vagy hazudik vagy agyérelmeszesedése van, vagy ártani akar. Ez utóbbiból sajnos sok van. Tegyük hozzá, hogy az ártani akarókkal pedig nem lehet már úriember módjára beszélni. Az az idő lejárt, ráadásul ők a kultúrált megnyilvánulást gyengeségnek tekintik és attól még erősebbnek érzik magukat. Ők nem fognak nekünk kegyelmezni, ha hatalomra kerülnek. Gyurcsányuk megmondta. Igen, ő, aki 2006-ban belelövetett a tömegbe, aki meghamisította a választások előtt az EU-nak leadott gazdasági jelentést, aki bevallotta, hogy úgy tettek 2002-től, mintha kormányoznának. Nos, ő most nemzetről beszél, de 2006-ban lekurvázta az országot. Nem épeszű ember, aki bármit is elhisz neki, mi széppel és jóval kecsegtet.

Ez is érdekelheti:  Stoffán György: Mi lesz, ha nem?

A feledékenyeket és tudatlanokat pedig jó, ha emlékeztetjük arra, honnan kellett indulni. 1990-ben egy gazdaságilag eladósított országot kapott örökül az Antall-kormány, mintegy 22 milliárd dollárnyi adóssággal. Lehetetlenre vállalkozott az első nemzeti kormány, ami miatt meg is büntette kádár népe, mely azt hitte, holnap mindenki úgy fog élni, mint az osztrákok. Ez bizony nem volt kivitelezhető. 1994-ben kádár népe visszaszavazta saját hóhérait, akik aztán folytatták az ország kirablását, eladósítását, majd tették ezt 2002. és 2010. között is. Bárki gondolhatja ezután, hogy nem ezt folytatnák?

Úgyhogy készen kell állni a harcra, mert nem lesz gyalog galopp az elkövetkezendő időszak a 2022-es választásokig! Nemzetünk léte a lét.

Szépe Áron

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:

És elhazudta monológját… – Egy újabb hazugságbeszéd a szociktól

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük