A Nemzet Zászlója az Andrássy Úton - Drábik János gondolatai a rendezvényről

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A képviselői mentelmi jog eltörlését kezdeményezte a Mi Hazánk

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A képviselői mentelmi jog eltörlését kezdeményezte a Mi Hazánk – közölte keddi budapesti sajtótájékoztatóján Novák Előd országgyűlési képviselő, a párt alelnöke.

Közölte: az erről szóló alaptörvény-módosítással a „politikusbűnözést” szorítanák vissza egy

„idejétmúlt politikusi privilégium” megszüntetésével, mert szerintük elfogadhatatlan, hogy a törvény előtti egyenlőséget megsértve egyeseknek „jár a politikusi felelőtlenség”.

Szólt arról is: frakciójuk mind a hat tagja aláírta azt – a szintén hétfőn, a parlament alakuló ülésének napján benyújtott – törvényjavaslatot, amellyel „a lassan már örökös veszélyhelyzetnek” vetnének véget. Hangsúlyozta, pártja régóta követeli e lépés megtételét, amit az alacsony járványügyi mutatók is igazolnak.

Novák Előd szerint az is elfogadhatatlan, hogy a kormány „az Ukrajnában zajló amerikai-orosz háborúra” hivatkozva tartaná fenn Magyarországon a rendkívüli jogrendet. A Mi Hazánk képviselőcsoportja nem támogatja majd a törvényhozásban az alaptörvény ilyen tartalmú módosítását – bocsátotta előre, megjegyezve, inkább azt a kormányhatározatot kellene visszavonni, amelyik külföldi harccsoportokat engedett be Magyarországra.

Míg a többi párt a parlamenti tisztségek elosztásával van elfoglalva és egymással marakodik, a Mi Hazánk megkezdte az országgyűlési munkát – mondta az ellenzéki politikus, jelezve, hogy két előterjesztésük e ciklus első két törvénymódosítási javaslata.

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: