KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A kárpátaljai magyarokról is tárgyalt Szijjártó Péter az orosz külügyminiszterrel (videó)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

– Tehát én elmagyaráztam Lavrov miniszter úrnak, hogy Magyarország Ukrajna szomszédjaként rendkívül érdekelt abban, hogy minél hamarabb béke legyen. Magyar emberek halnak meg ebben a háborúban, tekintettel az Ukrajnában élő nemzeti kisebbségünkre, ezért Magyarország érdekelt a mielőbbi tűzszünetben, és a háború lezárásában, mert mindannyian tudjuk, hogy minden újabb nap, amit háborúval töltünk, újabb áldozatokkal és újabb pusztítással jár – számolt be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az orosz sajtónak az orosz hivatali kollégájával, Szergej Lavrovval folytatott tárgyalásról.

A tárcavezető rámutatott, kettejük között mindig is a kölcsönös tiszteleten alapult a légkör. „Mi erre alapozzuk a külpolitikánkat. És továbbra is hiszünk abban, hogy a konfliktusokat csak a tárgyalások útján lehet megoldani” – mutatott rá. Szijjártó Péter szerint tárgyalások és párbeszéd nélkül „feladjuk a béke reményét, és ez hatalmas hiba lenne”.

A feltételei a békének ma jobbak, mint amilyenek holnap lesznek. Tehát nem értünk egyet azokkal, akik azt mondják, hogy a béke körülményei még nem adottak. A körülmények ma sokkal jobbak, mint holnap, és mi még mindig nem hiszünk abban, hogy van megoldás a csatatéren. A megoldás a tárgyalóasztalnál van, ahol azok ülnek, akiknek tárgyalniuk kellene

– zárta szavait a külügyminiszter.

Magyar Nemzet

Kiemelt kép: Lavrov és Szijjártó Péter / (fb)

Ez is érdekelheti:  Kuleba tudja: Oroszország áll a tiltakozó lengyel gazdák mögött

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük