KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A jenkik leintették az ukránokat – különben háború

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

KÜLÖNBEN – HÁBORÚ. A KATONAI SZAKÉRTŐ SZERINT OROSZORSZÁG EGYETLEN MÓDON KEVEREDHET KI AZ UKRAJNÁVAL KIALAKULT HELYZETBŐL

Konsztantyin Szivkov szerint Moszkva határozott lépéseinek hiánya szabad kezet biztosít Kijevnek és Ukrajna nyugati mentorainak.

Az „NTV” tévécsatorna adásában Konsztantyin Szivkov katonai szakértő kifejtette: az Ukrajnával kialakult helyzetben Oroszország számára az egyetlen megoldás, ha rendkívül kemény akciókkal a kijevi rezsimből kikényszeríti a békét. Ellenkező esetben Moszkva megkaphatja a nagy háborút.

 „A Donbassz határai mentén létre kell hozni egy nagy és erős hadseregcsoportot. Mégpedig demonstratívan. El egészen odáig, hogy a Távol-Keletről át kell dobni egy ilyen hadseregcsoportot, amely egy-két hét alatt lerendezné a kérdést Ukrajnával. Ez abszolút reális” – hangsúlyozta Szivkov.

A szakértő véleménye szerint Moszkvának Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnök értésére kell adni, hogy Moszkva meg fogja védeni a Donbasszban élő állampolgárait, és védelmük érdekében, szükség esetén latba fogja vetni teljes haderejét.

Szivkov sürgette: mindazokkal szemben nemzetközi körözést kell kiadni, akik vétkesek az ukrán hadsereg által megszállt Sztaromarjevka lakóinak letartóztatásában, és ultimátumot kell intézni az ukrán vezetéshez.

 „Az ukrán vezetés számára ultimátumban kell határidőt adni, ameddig kötelesek szabadon engedni ezeket az embereket. Ez legyen két-három hónap. (??? ­– sic!). Ellenkező esetben akcióba lépünk kiszabadításuk érdekében” (1) – összegezte a szakértő.

A szakértő  megjósolta, hogy miképpen támad majd ukrajna a Donbasszban, és  ennek mi lesz a vége

Konsztantyin Szivkov, a hadtudományok doktora annak a véleménye szerint a Donbasszban folyó háború következő szakasza azzal zárul majd, hogy az egyesített orosz-ukrán csapatok felszabadítják Ukrajnát.

Az  „Ukraina.ru”   nevű kiadványnak adott interjújában Konsztantyin Szivkov a Donbasszban folyó háború eszkalációját jósolta. Eszerint az ukrán hadsereg, létszámbeli fölényét kihasználva, áttörheti a népköztársaságok védelmét, és még az orosz határhoz is utat törhet magának. Ám ebben a pillanatban az orosz hadsereg beavatkozik a szembenállásba. Innentől kezdve a konfliktus egészen más mederben folytatódik majd

Ez is érdekelheti:  Time: Ukrajnában ismét a nők mozgósítására szólítottak fel

A szakértő feltételezi, hogy az ukrán egységek nagy része az első összecsapások alkalmával átáll majd Oroszország oldalára, az orosz és ukrán hadsereg egyesült csoportosulásai pedig megsemmisítik a neonáci zászlóaljakat. Szivkov feltételezése szerint a Donbassz felszabadítását követően ezek az erők Kijev felé vonulnak majd, hogy majd onnantól egész Ukrajnát felszabadítsák.

Konsztantyin Szivkov megjegyezte, hogy az egyesített orosz-ukrán hadseregcsoport az egész országot felszabadítja majd a Nyugat-barát kormány uralma alól. A NATO csapatait az Ukrajnából való távozásra szólítják föl. A közös hadsereg hadmozdulatainak eredményeként a Dnyeszter-melléki Moldáv Köztársaságot lebontják, és bevonják a megújult állam keretei közé.

Korábban egyébként Igor Korotcsenkó katonai szakértő azt állította, hogy Nyugatról Ukrajnának megtiltották a konfliktus további eszkalációját. 

 

Korotcsenkó elmagyarázta, hogy Ukrajna miért hagyott föl a Donbasszban folyó konfliktus eszkalálásával

Igor Korotcsenkó katonai szakértő szerint az Egyesült Államok és Oroszország vörös vonalat húzott a Donbasszban Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnök számára.

REGNUM sajtóügynökség jelentése szerint Igor Korotcsenkó elmondta: Vlagyimir Zelenszkijt váratlanul érte, hogy az Egyesült Államok ellenezte a Donbasszban zajló konfliktus további élezését. A katonai szakértő szerint Kijev meghátrált, látva, hogy a népköztársaságokkal megkötött tűzszünet feltétlen betartását illetően Washington és Moszkva álláspontja egységes.

Korotcsenkó azonban azon a véleményen volt, hogy az ukrán határon történő orosz csapatmozgások nyomán húzták be hirtelen a kéziféket az Egyesült Államokban. A szakértő véleménye szerint Nyugaton figyelemmel követik az orosz fegyveres erők mozdulatait. És levonták a következtetést: mi vár Kijevre, ha elkezdődik a Donbasszban zajló háború újabb szakasza.

„Ez komoly jelzés Ukrajna számára. Méghozzá nem Oroszország, hanem az Egyesült Államok részéről. Zelenszkijt figyelmeztették: fogd vissza magad a Donbasszban, kishaver! Mert ha átléped a vörös vonalat, akkor terajtad fognak átlépni” – hangsúlyozta a szakértő.

Figyelemre méltó, hogy miután megérkezett a jelzés Washingtonból, az ukrán külügyminisztérium is változtatott retorikáján. Kijev immár azzal vádolja Oroszországot, hogy az nem akarja elfogadni az ő békekezdeményezéseit.

Ez is érdekelheti:  Zelenszkij: Oroszországnak kémei vannak a legfelsőbb ukrán katonai vezetésben

Megjegyzés:

(1)  Igazán kár, hogy a szerencsétlen Andrej Koszjak szabadon engedésének a követelése nem jutott eszébe.

Csikós Sándor – NewsFront

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük