A hazánkban engedélyezett Covid vakcinák összehasonlítása

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Nagyon sokan tanácstalanok jelenleg azzal kapcsolatban, hogy számukra melyik vakcina felelne meg leginkább azért, hogy elérjék a legjobb védettségi szintet. Aztán ott vannak azok a polgárok, akik radikálisan elutasítanak mindennemű védőoltást, sőt kimondottan oltásellenesek.

Nem kívánunk senkit sem megbélyegezni az elhatározása miatt. Ugyanakkor látjuk azt, hogy Dr. Google „segítsége” nagyon sokakat megtéveszt és félrevezet.

Akik nem bíznak a magyar szakemberek döntésében, viszont jobban bíznak azokban, akiknek nem érdekük a magyar nemzet védelme, ám lelkük rajta. Egyet azonban ezek az emberek ne feledjenek el: A történelem során rajtunk az idegenek mindig ütöttek, elvettek, kiraboltak. Akik bennük jobban bíznak, mint a magyar szakemberek tudásában és hozzáértésében, azokkal az emberekkel és azzal a gondolkodásmóddal nem lehet mit kezdeni.

A KOVIDők állított össze egy táblázatot, amelyben részletesen és jól áttekinthetően ismertetik a jelenleg hazánkban használatos Covid elleni vakcinák jellemzőit. Érdemes áttanulmányozni.


Hazánkban jelenleg ötféle COVID-vakcinával zajlik a lakosság oltása, közülük 3 oltóanyagra (Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca) összeurópai szinten az Európai Gyógyszerügynökség, kettőre (Gam-COVID-Vac [Sputnik V], Sinopharm) a magyar gyógyszerhatóság, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) adott forgalomba hozatali engedélyt.
MINDEN OLTÓANYAG HATÁSOSAN VÉD A COVID-19-MEGBETEGEDÉST OKOZÓ SARS-COV-2 KONORAVÍRUS-FERTŐZÉSSEL SZEMBEN, ÉS MINDEGYIK BIZTONSÁGOS.
Ahogy a pénteki kerekasztal-beszélgetésünkön részt vevő professzorok hangsúlyozták: a legjobb vakcina az, ami aktuálisan elérhető és véd a fertőzéssel szemben. Éljünk az első oltási lehetőséggel, mert aki nem oltatja be magát, előbb vagy utóbb biztosan megfertőződik, és a betegség kórlefolyása kiszámíthatatlan!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük