KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A halálos fenyegetés után Ungvárra érkezik ma Szijjártó Péter

Ungvárra utazik hétfőn Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, ahol ukrán hivatali kollégájával, Dmitro Kulebával fog tárgyalni. A találkozó célja, hogy előkészítsék Orbán Viktor miniszterelnök és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök találkozóját, ám a tervek szerint a kárpátaljai magyar nemzeti közösség korábban elvett jogainak ügye és a magyar–ukrán kapcsolatok jövője is szóba fog kerülni.

Komoly biztonsági előkészületek mellett érkezik hétfőn a kárpátaljai Ungvárra Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A tárcavezető a hivatali kollégájával, Dmitro Kulebával fog tárgyalni, ám közel egy héttel az út előtt halálos fenyegetést kapott.

Szijjártó Péter korábban arról számolt be, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium ukrajnai képviseletei egy ukrán nyelven íródott e-mailt kaptak, melyben életveszélyesen megfenyegették a tárcavezetőt. A levelet – a diplomáciai képviseleteken túl – több kárpátaljai intézmény is megkapta, köztük a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola és az Egán Ede Kárpátaljai Gazdaságfejlesztési Központ.

Magyarok, gyűlöljük a kormányotokat, amely továbbra is mindent megtesz azért, hogy elveszítsük a háborút. Azt hiszitek, hogy a miniszteretek az Ukrajna elleni támadások után csak úgy eljön hozzánk? Mi nem így gondoljuk. Január 29-én tehát robbanásveszélyes üdvözletre számíthatnak. Egy páncélvonat nem fogja megmenteni önöket. Javasoljuk, hogy adjon megrendelést egy temetkezési irodának, hogy elkezdhessék elkészíteni a koporsót Szijjártónak, és az illeszkedjen a magasságához. Isten megbocsát, de az ukránok nem

– állt a levélben.

A külügyminiszter még aznap reagált a hírekre, elmondta, hogy a fenyegetés célja a mai találkozó beárnyékolása lehet. Hozzátette, hogy az ukrán biztonsági szolgálatok a legkörültekintőbben fognak eljárni a találkozó biztosításával kapcsolatban, továbbá a magyar biztonsági kapcsolatok is tartják a kapcsolatot ukrán kollégáikkal. „Mindent megtesznek annak érdekében, hogy a találkozó valódi tartalomról és ne másról szóljon” – tette hozzá.

„Magyarország abban érdekelt, hogy Ukrajnával jó legyen az együttműködésünk, Ukrajna területén, Kárpátalján 150 ezres magyar nemzeti közösség él, az ő érdekükben próbálunk valamifajta megállapodásra jutni majd az ukrán kollégákkal” – fogalmazott a tárcavezető. A tervek szerint Szijjártó és Kuleba találkozóján a kárpátaljai magyarok helyzetén túl szóba fog kerülni Orbán Viktor miniszterelnök és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök találkozója, melyre már nagy erőkkel készül mindkét kormány, valamint a magyar–ukrán kapcsolatok egyéb kérdései.

Ez is érdekelheti:  Axios: Biden szerint Kamala Harris nem tudja legyőzni Trumpot

Magyar Nemzet

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük