KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A hadművelet kiszélesítésének lehetőségéről beszélt az orosz védelmi miniszter

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Oroszország védelmi minisztere felvázolta Moszkva ukrajnai katonai műveleteinek kiszélesítésének feltételeit, és kifejtette, hogy az esetleges előrenyomulás közvetlenül a Kijevnek történő nyugati fegyverszállításokhoz kapcsolódik.

Ez attól függ, hogy milyen fegyvereket szállítanak” – mondta Szergej Sojgu a „Moszkva. Kreml. Putyin” című televíziós műsornak adott rövid kommentárban.

A miniszter a jelek szerint Vlagyimir Putyin elnöknek az ország legfőbb törvényhozó testületéhez, a Szövetségi Gyűléshez intézett beszédére utalt.

„Egy dolognak mindenki számára világosnak kell lennie” – mondta Putyin az eseményen. „Minél nagyobb az Ukrajnába érkező nyugati rendszerek hatótávolsága, annál inkább kénytelenek leszünk a fenyegetést a határainktól távolabb tolni. Ez nyilvánvaló”.

Oroszország 2022. február 24-én küldött csapatokat Ukrajnába, arra hivatkozva, hogy meg kell védeni a donbasszi köztársaságok lakosságát, és azért, mert Kijev nem hajtotta végre a 2014-15-ös minszki megállapodásokat. Ukrajna, valamint nyugati támogatói teljesen indokolatlannak tartják az offenzívát.

Oroszország többször felszólította a nyugati államokat, hogy hagyjanak fel Ukrajna fegyverekkel történő „felpumpálásával”, fenntartva, hogy a folyamatos fegyveráradat csak meghosszabbítja a konfliktust, nem pedig megváltoztatja annak végkimenetelét. Kijev a maga részéről többször követelt több és nagyobb hatótávolságú fegyvert nyugati támogatóitól, ragaszkodva ahhoz, hogy az ilyen rendszerekre szükség van az orosz csapatok kiszorításához azokról a területekről, amelyeket Ukrajna sajátjának vall.

Orosz Hírek

Kiemelt kép: © RIA Novosti / Vladimir Astapkovich

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: