KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A háború kezdete óta jelen vannak brit és amerikai kommandósok Ukrajnában

Le Figaro: A SAS és a Delta Force egy „titkos háború” része

Az Nagy-Britannia és az Egyesült Államok különleges elit erői az Oroszországgal szembeni ellenségeskedés február végi kezdete óta vannak jelen Ukrajnában – mondta a francia hírszerző szervezet egyik forrása a múlt héten a Le Figaro riporterének.

Az állításról az újság vezető nemzetközi tudósítója, Georges Malbrunot számolt be szombaton, amikor Boris Johnson brit miniszterelnök meglepetésszerű látogatást tett Kijevben. A brit vezetőt állítólag a SAS elit haderő őrei vették körül, bár ezt az állítást hivatalosan nem erősítették meg.

SAS egységei „a háború kezdete óta jelen vannak Ukrajnában, akárcsak az amerikai Delta” – közölte Malbrunot Twitteren egy francia hírszerzési forrásra hivatkozva.

Hozzátette: a forrás szerint Oroszország jól ismerte a külföldi kommandós egységek Oroszország elleni „titkos háborúját”.

Az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok Kijev legaktívabb katonai támogatói közé tartozik. Johnson állítólag személyesen sürgette ukrán kollégáját, Volodimir Zelenszkijt, hogy folytassa a harcot Oroszország ellen, és csak a legjobb feltételekkel kialkudott békét fogadja el.

A nyugati háború párti konszenzust a múlt héten láthatóan megerősítette Josep Borrell, az EU külpolitikai főképviselője is, aki Kijevbe látogatva szombaton azt mondta, hogy „a háborút a csatatéren fogják megnyerni.”


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel a mindig “demokratikus” EU-ban az üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük