KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A francia védelmi minisztérium tagadja az orosz állítást

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A francia védelmi minisztérium kedden tagadta az orosz hírszerzési főnök állítását, miszerint kétezer francia katonát készülnének Ukrajnába küldeni az oroszok ellen. A közlemény nem tért ki Macron elnök március 17-i közlésére, miszerint eljöhet a pillanat, amikor szárazföldi erők bevetése válik szükségessé az Ukrajnában harcoló orosz csapatok ellen – jelentette a Magyar Békekör tudósítója szerdán.

A francia katonai előkészületekről Szergej Nariskin, az orosz SVR vezetője tájékoztatta a sajtót kedden, Moszkvában.

A párizsi katonai közleményben azt is cáfolják, hogy Ukrajnában francia katonák harcolnának Oroszország ellen. Nariskin ezzel szemben állította, hogy a megölt francia katonák száma “meghaladta a lélektani küszöböt”, ezért Párizs jelenleg azt fontolgatja, hogyan lehetne a halottakat titokban eltemetni, a sebesülteket pedig ellátásban részesíteni tömegtüntetés kiváltása nélkül.

A Békekör tudósítójának értesülése szerint az ukrajnai háborús konfliktus kirobbanása óta 300 francia harcos érkezett Kijev megsegítésére. Sebastien Lecornu francia védelmi miniszter maga is elismerte, hogy a párizsi kormány nem tudja visszatartani őket, mert nem tartoznak a francia fegyveres erők kötelékébe.

Párizs, 2024. március 20. szerda (MB)

Kiadta: Magyar Békekör

Kiemelt kép: Emmanuel Macron francia elnök katonáknak beszél a constantai Mihail Kogalniceanu légi támaszponton 2022. június 14-én (Fotó: MTI/EPA Pool/Yoan Valat)

 

Ez is érdekelheti:  Menczer Tamás: Brüsszel elhallgattatná Orbán Viktort

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük