KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A Fehér Ház sajtótitkára magyarázkodni kényszerült Biden „népirtásos” kijelentéseivel kapcsolatban

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Fehér Ház sajtótitkárának, Jen Psakinak magyarázkodnia kellett amiatt, hogy Joe Biden amerikai elnök egyes kijelentései nem tükrözik minden esetben az USA hivatalos álláspontját, hanem csak az elnök saját véleményét képezik.

Az amerikai elnök az utóbbi időben már háromszor is nyilatkozott az ukrajnai helyzetről, de ezek a nyilatkozatok Psaki szerint  nem tükrözik az Egyesült Államok politikáját”, illetve jogi szempontból nem tekintendők hivatalos értékelésnek.

Psaki azt mondta:

„Az elnök tegnapi, a népirtással kapcsolatos megjegyzései valamint a háborús bűnökről szóló szavai azt tükrözik, hogy nincs kétség az Ukrajnában tapasztalt brutalitások felől, de ezeket a világ különböző vezetői mind másképpen fogalmazzák meg, az azonban tagadhatatlan, hogy amit látunk, az szörnyű”

– mondta Psaki.

Egyébként ezt a témát egy sajtótájékoztatón vetették fel azután, hogy Biden egy nappal korábban Iowában arról beszélt, hogy Oroszország népirtást folytat Ukrajnában.

Jen Psaki Biden kijelentésével kapcsolatban hozzátette:

„Ő az Egyesült Államok elnöke és a szabad világ vezetője. Szabadon kifejezheti véleményét ott és akkor, amikor jónak látja. Azt hiszem, nem szabad félreértenünk, ki ő és hol helyezkedik el a hierarchiában, mert ennek ő áll a legtetején.”

Biden korábban többször is megengedett magának kemény kijelentéseket Vlagyimir Putyinnal szemben. Dmitrij Peszkov ezeket kommentálva elmondta, hogy az ilyen sértések leszűkítik a Moszkva és Washington közötti kapcsolatok javításának lehetőségét.

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: