KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A Dnyeper gátvonala mögé vonulnak vissza az orosz erők

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megkezdték a visszavonulást a Dnyeper mögé az orosz csapatok az Ukrajnától elcsatolt Herszon megyében – jelentette be Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője csütörtöki hadijelentést ismertetve.

“Mikolajiv-Krivij Rih irányában az orosz hadseregcsoport alegységei manővert hajtanak végre a Dnyeper bal partján lévő előkészített állásokba, szigorú összhangban a jóváhagyott tervvel” – mondta Konasenkov.

Az orosz erőknek a Dnyeper mögé való visszavonására szerdán adott parancsot Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter, miután az Ukrajnában harcoló hadseregcsoport parancsnoka, Szergej Szurovikin azt javasolta, hogy a folyó bal partján lévő gátvonal mentén szervezzék meg a védelmet.

Konasenkov szerint Kupjanszk felől két, külföldi zsoldosokkal megerősített ukrán század sikertelen kísérleteket tett a Luhanszki Népköztársaságban lévő Kuzemovka irányába tartó orosz csapatok megtámadására, ami több mint 90 ember, egy harckocsi és négy páncélozott harcjármű elvesztésével járt az ukrán félnek. Liman térségében az ukrán erők 70 halottat és sebesültet, egy gyalogsági harcjárművet és három kisteherautót, a donyecki régió déli részén pedig mintegy 55 katonát, egy harckocsit és két páncélozott harcjárművet veszítettek.

Az orosz harcászati repülőgépek, rakéta- és tüzérségi alakulatok az ukrán fegyveres erők és a külföldi “zsoldosok” két vezetési pontjára, 46 lőállásban lévő tüzérségi egységre, valamint 153 élőerő- és hadfelszerelés-csomópontra mértek csapást, megsemmisítve egyebek között három AN/TPQ-50 típusú lövegelhárító radarállomást, egy üzemanyag- és egy lőszerraktárt.

Az orosz légierő lelőtt egy ukrán Szu-25-ös repülőgépet és egy ukrán Mi-8-as helikoptert, a légvédelem pedig kilenc drónt, 21 HIMARS- és Vilha-lövedéket, és három HARM radarelhárító rakétát.

Az orosz védelmi minisztérium összesítése szerint az ukrán fegyveres erők a háború kezdete óta 333 repülőgépet, 173 helikoptert, 2479 drónt, 388 légvédelmi rakétarendszert, 6491 harckocsit és egyéb páncélozott harcjárművet, 885 sorozatvetőt, 3564 tüzérségi löveget és aknavetőt, valamint 7158 különleges katonai járművet veszítettek.

Ez is érdekelheti:  Bayer Zsolt "ócska, aljas, undorító, szar alaknak” nevezte Magyar Pétert

Orosz Hírek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük