KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A demokrata ügyvéd szerint Trumpot „hosszú” börtönbüntetés fenyegeti

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Donald Trump volt amerikai elnök „hosszú időre” börtönbe kerülhet, ha ítéletet hoznak a közelgő perében, amelyet bizalmas kormányzati dokumentumok állítólagos hanyag kezelése miatt indítottak ellene – figyelmeztetett egy, az amerikai demokratákhoz köthető ügyvéd.

Tavaly júniusban Trump ellen 37 bűncselekmény vádjával emeltek vádat, miközben azt állították, hogy dél-floridai rezidenciáján illegálisan tartott meg rendkívül érzékeny nemzetbiztonsági információkat. Ezek között voltak szigorúan titkos részletek Washington nukleáris képességeiről és az Egyesült Államok vagy szövetségesei elleni támadás esetén követendő stratégiáiról.

A Jack Smith különleges ügyész által vezetett ügyészek azt állítják, hogy Trump elutasította a szövetségi tisztviselők kérését a dokumentumok – amelyek egy részét a Mar-a-Lagóban nyilvánosan hozzáférhető helyeken, többek között egy nem biztonságos fürdőszobában tárolták – visszaszolgáltatására. Trump tagadta a vádakat, és ártatlannak vallotta magát a vádakban.

„Az emberek elfelejtik, hogy milyen káros bizonyítékok vannak ebben a floridai ügyben” – fogalmazott Marc Elias, aki 2009 és 2023 között a Demokratikus Nemzeti Bizottságot (DNC) képviselte, az MSNBC The Weekend című műsorában vasárnap.

„Arról van szó, hogy az Egyesült Államok volt elnöke szigorúan titkos, érzékeny dokumentumokat lopott el az Egyesült Államok kormányától, nagyvonalúan bánt ezekkel, megmutatta őket az embereknek, felelőtlenül tárolta őket”.

Elias azt mondta, hogy a bizonyítékok, amikor a bő három hónap múlva esedékes tárgyaláson átadják őket, „politikailag megsemmisítőek lehetnek Trump számára”, és hozzátette, hogy „valós helyzetet teremtenek arra, hogy a volt elnök hosszú időre börtönbe kerül”.

A vádirat alapján ez az első alkalom arra, hogy egy volt amerikai elnök büntetőjogi vádakkal szembesül az egykor általa vezetett szövetségi kormány részéről. Trump 2023 augusztusában kapott egy másik szövetségi vádiratot is a 2020-as amerikai elnökválasztás eredményének állítólagos megváltoztatására tett kísérletei miatt.

Ez is érdekelheti:  Donald Trump ártatlannak mondta magát a harmadik vádemelési meghallgatásán is

Emellett további vádakkal illették New Yorkban bizonyos üzleti nyilvántartások meghamisítása miatt, valamint Georgia államban a választási eredmények megváltoztatására irányuló összeesküvés vádjával.

Trump, egyértelmű esélyese a republikánus jelöltségnek, hogy a novemberi választáson kihívója legyen a várhatóan demokrata, jelenleg hivatalban lévő, ugynakkor jelentős demenciális tüneteket mutató Joe Bidennek. Az NBC News vasárnap közzétett közvélemény-kutatásában Trump öt ponttal, 47%-42%-kal vezet Biden előtt.

Ugyanez a felmérés ugyanakkor azt is állítja, hogy abban az esetben, ha Trumpot bűncselekmény miatt elítélik, Biden kettő százalékponttal vezet majd Tramppal szemben 45-43-ra.

Az is biztos ugyanakkor, hogy ezek a felmérések – pláne az NBC jóvoltából – jogosan kérdőjelezhetőek meg, ahogyan valóban megkérdőjelezhető a 2020-as elnökválasztás tisztasága is, mely alapján a Deep State a Biden nevű, általuk könnyedén irányítható figurát ültette az USA elnöki székébe. A Deep State pedig látva Trump népszerűségét már bármilyen eszközt igyekszik felhasználni, hogy megakadályozza, hogy Donald Trump legyen az Egyesült Államok 47. elnöke.

Ez is érdekelheti:  Trump: Biden jelenti a valós veszélyt a demokráciára

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Donald Trump volt amerikai elnök beszédet mond, miután 2023. december 7-én New York állam legfelsőbb bíróságára érkezett az üzleti csalással kapcsolatos perére © Getty Images / Eduardo Munoz Alvarez-Pool

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük