KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Zelenszkij félreállítja tábornokát, londoni nagykövet lesz Zaluzsnyij

Zaluzsnyij és Zelenszkij már régóta nem ápol jó viszonyt, az ukrán elnök pedig már múlt héten fel is kérte a hadsereg főparancsnokát, hogy mondjon le pozíciójáról, aki ezt akkor elutasította. Jevgenyij Sevcsenko képviselő szerint most úgy tűnik, sikerült alkut kötnie az elnöknek és a főparancsnoknak – írja a vg.hu.

Valerij Zaluzsnij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka beleegyezett, hogy kinevezzék brit nagykövetnek. A főparancsnokot február 8-án bocsáthatják el katonai pozíciójából, ezt Jevgenyij Sevcsenko, az ukrán Verhovna Rada képviselője jelentette ki a Globális Stratégiák Intézetének igazgatójával, Vadim Karasevvel adott interjújában.

„Információim szerint Zaluzsnij beleegyezett a nagy-britanniai nagyköveti posztba”

– mondta Sevcsenko, és hozzátette, hogy akiket nagykövetnek küldenek, azokat „politikai nyugdíjba” küldik, és már nem térnek vissza, „ez Ukrajnában hagyomány” – számolt be róla az Izvesztyija.

Sevcsenko úgy véli, ha a főparancsnok beleegyezik a posztba, nem tér vissza az ukrán politikába, de ha Ukrajnában marad, akkor képes lehet még politikai karriert kiépíteni.

Ez is érdekelheti:  Zelenszkij bejelentette, hogy “komoly” átalakítást tervez az ország vezetésében

Korábban a Le Temps című újság az ukrán védelmi minisztérium egyik forrására hivatkozva arról számolt be, hogy a Pentagon nyomást próbált gyakorolni Kijevre Zaluzsnij kirúgása érdekében. A forrás megjegyezte, hogy az ukrán fegyveres erők főparancsnoka sok olyan hibát követett el, amelyek a jelenlegi állapotokhoz vezettek.

Kijevi források szerint Zaluzsnij múlt héten visszautasította, hogy lemondjon, hiába kérte erre Volodimir Zelenszkij ukrán elnök. Pénteken a főparancsnok újabb kanna olajat öntött a tűzre egy a CNN-nek írt véleménycikkében. Zaluzsnij cikke szerint a bürokrácia hátráltatja az ukrán védelmi ipart, „a kiképzés és a hadviselés új filozófiájára van szükség, hogy a korlátozott erőforrásokkal megbirkózzanak”.

MH

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Zelenszkij félreállítja tábornokát, londoni nagykövet lesz Zaluzsnyij

  1. Amúgy ezzel Zelenszkij nagy szívességet tett Zaluzsnyijnak. Az nyilvánvaló, hogy Zelenszkij álma, az összes elfoglalt terület visszaszerzése nem valósulhat meg. Számomra az is nyilvánvaló, hogy azért erőlteti, mert ha meghátrál, és békét köt, kinyírják, mert ezzel elismerné, hogy fölöslegesen küldött vágóhídra százezreket. Ezzel az intézkedéssel eléri azt, hogy Zaluzsnyijt nem rántja magával, ő az emberek szemében az igazi nemzeti hős, aki a hazát védte. Amerika meg mossa kezeit, és magában vigyorog, hogy megvan a következő elnök. Sőt, úgy tud kihátrálni Zelenszkij mögül, hogy elhiteti, ez a reménytelen háború az ő rögeszméje volt. Ügyes!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük