KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A brit hatóságok III. Károly király halálára készülnek

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A brit média továbbra is III. Károly király halálának lehetőségéről értekezik. A Buckingham-palota azonban azt állítja, hogy a király kezelése a nem életmentő súlyosságú, és III. Károly nincs veszélyben.

Ennek ellenére a szakértők szerint Károly úgy döntött, előre felkészül a trón átruházására, a brit hatóságok pedig már akciótervet is kidolgoztak erre az esetre.

III. Károly halála esetén a Menai híd hadműveletet hajtják végre

Az elneveztés annak a műveletnek a kódneve, amelyet Nagy-Britanniában fognak végrehajtani III. Károly király elhalálozása után – írták brit lapok.

A rendezvényterv a Menai híd nevet kapta. Az Independent azt állítja, hogy az ország hatóságai már 2022 szeptemberében, nem sokkal II. Erzsébet királynő temetése után elkezdték a felkészülést a végrehajtására .

A terv szerint III. Károly haláláról a brit miniszterelnök és néhány kormánytag fog elsőként értesülni. Majd a BBC beszámol az esetről. Ezt követően más médiák is terjeszthetik a hírt.

A trón azonnal III. Károly legidősebb fiára, Vilmos hercegre száll át. Felesége, Kate Middleton várhatóan továbbra is kiemelt címet viselhet, bár ennek a végleseg mivoltáról nem szivárgott ki hír.

III. Károly halálának bejelentése után Vilmos herceg új uralkodóként szólítja meg a nemzetet és az egység fontosságáról beszél. Legalább egy hetes gyászidőszak is várható szerte Nagy-Britanniában – állítja az Independent.

Budapest OnlineNemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: III. Károly brit uralkodó / Fotó: Kirsty Wigglesworth

 

Ez is érdekelheti:  Kónya-Hamar Sándor: A KÖLTÉSZET NAPJÁN - 2024. április 11.

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük