KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Porosenko Várhelyi Olivér segítségét kéri

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A korábbi ukrán államfő szerint az ukrán kormány erőteljesen diszkriminálja az ellenzéket, ami teljesen ellentétes az uniós integrációs normákkal.

Az ukrán ellenzéki politikus az Európai Bizottság bővítésért és szomszédságpolitikáért felelős magyar tagjának, Várhelyi Olivérnek a segítségét kérte abban, hogy hívja fel az Európai Unió figyelmét arra a diszkriminációra, ami jelenleg az ukrán ellenzéket sújtja – írta meg a Magyar Nemzet.

Porosenko többek között azt kifogásolja, hogy mondvacsinált okok miatt nem hagyhatja el az országot.

Várhelyi Olivér az X-en megosztotta a levél tartalmát, hozzáfűzve, hogy egy működő demokráciában nem korlátozható az ellenzék

„Az Európai Uniónak a demokratikus értékek és elvek őrének kellene maradnia Ukrajna tekintetében is, ami szerves része az uniós integrációs kritériumoknak. Az ukrán hatóságok nem tettek előrelépést a reformok terén, és a hatóságok visszaélnek a hadiállapottal és a háborúval, hogy politikai tisztogatást hajtsanak végre és elszigeteljék az ellenzéki erőket a nemzetközi közösségtől. Ilyen módon a hatóságok aláássák a politikai és parlamenti pluralizmus demokratikus normáit, ami nem egyeztethető össze Ukrajna kötelezettségvállalásaival”

– írja a levélben Petro Porosenko.

„A müncheni biztonsági konferencián való részvételemet február közepén a müncheni merényletveszély hamis alapjául szolgáló korábbi tiltás után tájékoztattak arról, hogy Ruszlan Stefancsuk, az ukrán Verhovna Rada elnöke előzetes döntést hozott arról, hogy nem ad engedélyt arra, hogy részt vegyek az Európai Néppárt márciusi, Bukarestben tartandó kongresszusán. Manfred Weber néppárti vezető személyes hívott meg, hogy a magas szintű hallgatóság előtt az ukrajnai helyzetről és az Európai Néppárt szerepéről beszéljek”

– tette hozzá az ukrán ellenzéki politikus.

Nem először fordult elő, hogy a volt ukrán elnököt nem engedték át a határon. Tavaly decemberben az ukrán parlament akkor is megtagadta a Porosenko kiutazásához szükséges engedélyét, amikor Lengyelországba szeretett volna eljutni, hogy ott megpróbálja oldani a határon kialakult feszültséget a gazdák között.

Ez is érdekelheti:  A DatAdat által pénzelt cég segíthette Magyar Péter rendezvényét

MH

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük