TÁMADÁS A TURULUNK ELLEN - NYÍLT LEVÉL AZ ÚJ HEGYVIDÉKI POLGÁRMESTERNEK
     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A boszniai szerb kormány „befejezi az együttműködést” az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság nagykövetségeivel

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Boszniai Szerb Köztársaság bejelentett, hogy megszakít minden kapcsolatot Bosznia brit és amerikai nagykövetségeivel, miután az Egyesült Államok úgy döntött, hogy az RS egyik vezető tisztségviselőjét felveszi a szankciókkal sújtott személyek listájára – számol be a Balkaninsight.

A Bosznia-Hercegovina két entitásának egyike, a Boszniai Szerb Köztársaság kormánya közölte, hogy csütörtöktől „megszünteti az együttműködést” az Egyesült Államok és Nagy-Britannia nagykövetségeivel az országban, reagálva a Szerb Köztársaság Geodéziai és Vagyonügyi Igazgatóságának (RUGIPP) igazgatója, Dragan Stankovic ellen nemrégiben bevezetett amerikai szankciókra.

„A Szerb Köztársaság kormánya kijelenti, hogy a Szerb Köztársaság kénytelen megszüntetni az együttműködést a két nagykövetség diplomatáival”

– közölte az entitás kormánya, azzal vádolva a két országot, hogy „beavatkoznak Bosznia belügyeibe”.

„Boszniai Szerb Köztársaság arra kéri az intézményeit, a Szerb Köztársaság képviselőit a boszniai szintű közös intézményekben, a Szerb Köztársaság helyi önkormányzati szerveit, valamint más állami hatóságokat, hogy ne működjenek együtt az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság nagykövetségeivel”

– olvasható a határozatban.

Stankovic terjesztette elő az első, az ingatlanvagyonról szóló törvényt az RS-ben, amelyet tavaly szeptemberben állami szinten alkotmányellenesnek nyilvánítottak. Az USA szerint Stankovic ezzel „aláásta az 1995-ös daytoni békemegállapodásokat”, amelyek véget vetettek az 1992-95-ös boszniai háborúnak.

Milorad Dodik, a Szerb Köztársaság elnöke és a kormányzó Független Szociáldemokraták Szövetségének (SNSD) vezetője, amely a Szerb Köztársaság Képviselőházában és az RS kormányában is többségben van, a Stankovic elleni szankciókat követően jelentette be a lépést.

Kiemelt képen: Milorad Dodik, a Boszniai Szerb Köztársaság elnöke. Fotó: Dodik.net

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Bayer Zsolték az EU budapesti képviselete elé szerveznek tiltakozó demonstrációt

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük