KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A befogadó nemzetet provokáló tót kisebbségről

A Trianon Társaság Békéscsabai Szervezetének közleménye

A Trianon Társaság Békéscsabai Szervezetének elnöke, Barcs Anikó alátámasztja Patrubány Miklós a Magyarok Világszövetsége elnökének nyilatkozatát.

A Trianon Társaság Versaillesbe autóbuszt  szervezett, a magyarok legfájóbb történelmi gyászának 90. évfordulója alkalmából. A szervezés alatt már áprilisban arról kaptunk információt, hogy István Anna vezetésével a szlovákok autóbusza már megtelt. Ezen információ jogot formált arra, sőtt kötelesség volt, hogy további információk gyűjtésével az ügy elejét vegyük és a készülődő szlovák busz célját megismerjük. Ilyen nagy volumenű politikai rendezvénynél, mind a rendezvény, mind a résztvevők biztonságáért felelősséggel tartoznak a szervezők. Sejtéseink igaz voltát a történtek alátámasztották, igazolták.

A Magyarok Világszövetségének telefonos megkeresésére azt a választ adta István Anna, hogy ők nem jönnek Versaillesba, és nem készülnek a magyarok rendezvényén részt venni. Mily érdekes, hogy István Anna mégis ott halotta (a nyilatkozata szerint) hogy a „kopasz buszsofőr kommunistázott”. Mindezek után, még Stefan Dano főkonzul lenyilatkozza, hogy István Annát „nemcsak kitűnő magyar állampolgárnak, hanem a szlovák-magyar kapcsolatok ápolásáért sokat tevő csabai polgárnak is tartja.” Biztosan állíthatom, hogy Ilyenfajta szlovák-magyar kapcsolatok ápolására nincs szüksége sem a magyarságnak, sem a szlovákságnak Békéscsabán. Sajnálatos azoknak a szlovák utasoknak a helyzete, akiket ennek a visszautasítandó helyzetnek kitett. Gyalázatos azoknak az utasoknak a viselkedése, akik a magyarokat megalázni akaró beszólásaikkal illették, aki a történelmi Magyarországot ábrázoló pólót megrángatta, stigmálta. A megtörténtekért, és az abból adódó következményekért a szlovák busz főszervezője felelős. Nyílt provokációnak tartom, a magyar politikai rendezvényen megjelent szlovák kis csoportot és azok magatartását. A kommunisták rendezvényére sem járunk jobboldali politikusok zászlajával, mert léteznek etikai normák. Gusztustalannak tartom, hogy a befogadó nemzetet provokálja, inzultálja a befogadott kisebbség!

A magyar nemzet politikai megmozdulása Versaillesben, gyász volt. A megtörténtek után, ennek a kis csoportnak a megmozdulása kegyeletsértés volt.

Barcs Anikó, Trianon Társaság Békéscsabai Szervezet elnöke

Békéscsaba, 2010.06.19.

Nemzeti InternetFigyelő

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük