A befogadó nemzetet provokáló tót kisebbségről

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Trianon Társaság Békéscsabai Szervezetének közleménye

A Trianon Társaság Békéscsabai Szervezetének elnöke, Barcs Anikó alátámasztja Patrubány Miklós a Magyarok Világszövetsége elnökének nyilatkozatát.

A Trianon Társaság Versaillesbe autóbuszt  szervezett, a magyarok legfájóbb történelmi gyászának 90. évfordulója alkalmából. A szervezés alatt már áprilisban arról kaptunk információt, hogy István Anna vezetésével a szlovákok autóbusza már megtelt. Ezen információ jogot formált arra, sőtt kötelesség volt, hogy további információk gyűjtésével az ügy elejét vegyük és a készülődő szlovák busz célját megismerjük. Ilyen nagy volumenű politikai rendezvénynél, mind a rendezvény, mind a résztvevők biztonságáért felelősséggel tartoznak a szervezők. Sejtéseink igaz voltát a történtek alátámasztották, igazolták.

A Magyarok Világszövetségének telefonos megkeresésére azt a választ adta István Anna, hogy ők nem jönnek Versaillesba, és nem készülnek a magyarok rendezvényén részt venni. Mily érdekes, hogy István Anna mégis ott halotta (a nyilatkozata szerint) hogy a „kopasz buszsofőr kommunistázott”. Mindezek után, még Stefan Dano főkonzul lenyilatkozza, hogy István Annát „nemcsak kitűnő magyar állampolgárnak, hanem a szlovák-magyar kapcsolatok ápolásáért sokat tevő csabai polgárnak is tartja.” Biztosan állíthatom, hogy Ilyenfajta szlovák-magyar kapcsolatok ápolására nincs szüksége sem a magyarságnak, sem a szlovákságnak Békéscsabán. Sajnálatos azoknak a szlovák utasoknak a helyzete, akiket ennek a visszautasítandó helyzetnek kitett. Gyalázatos azoknak az utasoknak a viselkedése, akik a magyarokat megalázni akaró beszólásaikkal illették, aki a történelmi Magyarországot ábrázoló pólót megrángatta, stigmálta. A megtörténtekért, és az abból adódó következményekért a szlovák busz főszervezője felelős. Nyílt provokációnak tartom, a magyar politikai rendezvényen megjelent szlovák kis csoportot és azok magatartását. A kommunisták rendezvényére sem járunk jobboldali politikusok zászlajával, mert léteznek etikai normák. Gusztustalannak tartom, hogy a befogadó nemzetet provokálja, inzultálja a befogadott kisebbség!

A magyar nemzet politikai megmozdulása Versaillesben, gyász volt. A megtörténtek után, ennek a kis csoportnak a megmozdulása kegyeletsértés volt.

Barcs Anikó, Trianon Társaság Békéscsabai Szervezet elnöke

Békéscsaba, 2010.06.19.

Nemzeti InternetFigyelő

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük