KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kiemelt képen a németországi zöldek vezérkara, Omnid Nouripour, Ricarda Lang, Emily Büning / Fotó: globallookpress.com © Monika Skolimowska

A németországi Zöldek pártvezetői benyújtották lemondásukat

A németországi Zöldek párt vezetői benyújtották lemondásukat, miután a hónap elején megsemmisítő vereséget szenvedtek a keleti Szászországban, Türingiában és Brandenburgban tartott helyhatósági választásokon.

Ricarda Lang, a Zöldek két vezetőjének egyike szerdán bejelentette, hogy „új arcokra van szükség, akik kivezetik a pártot a válságból”. Társelnöke, Omid Nouripour egyetértett ezzel, mondván: „arra a következtetésre jutottunk, hogy új kezdetre van szükségünk”.

A vasárnapi brandenburgi választások eredménye azt bizonyítja, hogy pártunk egy évtizede a legmélyebb válságban van” – tette hozzá Nouripour.

A cél most nem az, hogy ragaszkodjunk egy székhez, a cél most az, hogy felelősséget vállaljunk, és mi felelősséget vállalunk azzal, hogy lehetővé teszünk egy új kezdetet” – mondta Lang, megjegyezve, hogy a párt jelenlegi vezetősége novemberig a helyén marad, amikor a pártkongresszuson szavazásra kerül sor.

Az AfD csalást gyanít a levélszavazatok esetében – matematikailag nehezen magyarázható arányok

A vasárnap Brandenburg tartományban tartott kulcsfontosságú választáson a Zöldek a szavazatok mindössze 4%-át szerezték meg, és nem érték el a parlamenti mandátum megszerzéséhez szükséges 5%-os küszöböt sem. Az eredmény közel hét százalékpontos visszaesést jelentett az öt évvel ezelőtti utolsó választásokhoz képest. Az év elején a párt az európai parlamenti választásokon is drasztikus vereséget szenvedett el, szeptemberben pedig a türingiai tartományi parlamentben sem tudott mandátumot szerezni. Szászországban a frakció alig jutott vissza a tartományi törvényhozásba, a szavazatok mindössze 5,1 százalékát szerezte meg.

Németország: Az SPD nyerte a brandenburgi választásokat, szorosan mögötte az AfD

Az országos közvélemény-kutatásokban a Zöldek támogatottsága országosan 10%-ra esett vissza – öt százalékponttal a legutóbbi, 2021-es szövetségi választásokon elért eredményük alatt. A felmérések szerint úgy tűnik, hogy a szavazók eltávolodtak a mozgalom központi üzenetétől, az éghajlatváltozás elleni küzdelemtől, és ehelyett olyan kérdésekre összpontosítottak, mint a bevándorlás és a biztonság.

Elmebaj: A német Zöldek végre rájöttek, mitől zuhant meg a támogatottságuk

Olaf Scholz német kancellár, akinek szociáldemokrata pártja (SDP) a Zöldeket is magában foglaló úgynevezett „közlekedési-lámpa koalíció” tagja, azt mondta, hogy a Zöldek élén történt személyi változás várhatóan nem lesz hatással a kormánykoalíció munkájára.

Ez is érdekelheti:  Hihetetlen: Magyar Péter elment a köztévébe (videó) és a Kossuth Rádióba is...

Orosz Hírek

 

Kiemelt képen a németországi zöldek vezérkara, Omnid Nouripour, Ricarda Lang, Emily Büning / Fotó: globallookpress.com © Monika Skolimowska

 

Tisztelt Olvasók! A portál működtetéséhez nagyon nagy szükségünk van az Önök támogatására.

Kérjük Önöket, hogy a

DONATE

gombra kattintva segítsék anyagi hozzájárulásukkal működésünket!

A portál valóban független, anyagi támogatást semmilyen szervezettől, vagy politikai erőtől nem kapunk, ezért a legkisebb támogatásnak is örülünk.

Nagyon köszönjük!

 

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük