KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kiemelt képen: Donald Trump korábbi elnököt menekítik a biztonságiak, miután merényletet kíséreltek meg ellene a pennsylvaniai Butlerben 2024. július 13-án / Fotó: (X)

A Békekör a Trump elleni merényletről

A Donald Trump ellen elkövetett gyilkossági kísérlet arra utal, hogy az ukrajnai háború folytatásában, és a sokpólusú világrend elutasításában érdekelt amerikai hatalmi körökben a leszámolásra is készek azokkal szemben, akik akár csak megpendítik is a békés kiegyezés lehetőségét az oroszokkal – értékelte a történteket a Magyar Békekör tudósítója vasárnap.

A merénylet a John Kennedy elnök ellen 1963-ban elkövetett gyilkos merényletet idézi. Kennedyt azok a hatalmi körök tették el láb alól, akik nem voltak hajlandóak elfogadni a kiegyezést Hruscsov Szovjetuniójával a világháborúval fenyegető kubai rakétaválság kapcsán.

Breaking: Fegyveres merényletkísérlet Trump ellen – a merénylőt lelőtték (videón a lövés pillanata)

Mindkét politikai merényletben közös mögöttes cél az Egyesült Államok világuralmi szerepének megőrzése a hegemóniáját veszélyeztető keleti hatalommal szemben. A békés együttélés és együttműködés elutasítása a Szovjetunióval és jogutódjával, Oroszországgal.

Trump választási kampányában ígéretet tett arra, hogy 24 órán belül véget vet az ukrajnai konfliktusnak, és esetleg leállítja a fegyverszállítást Zelenszkij seregének. Pontos békerendezési tervének nem ismeretében nehéz volna megítélni esetleges kiegyezési szándékának komolyságát. Annyi mindenesetre elmondható, hogy a békeszándék puszta ténye elegendő lehetett arra, hogy ellenlábasai kivonják a forgalomból, és ezzel óriási esélyt adjanak a háború folytatása mellett fanatikusan elköteleződött Joe Biden mandátumának meghosszabbításához.

Még nem tudni, hogy a Kennedy-gyilkossághoz hasonlóan játszottak-e szerepet, és ha igen, mily mértékben érintettek az amerikai háttérhatalom jelzett köreinek érdekeit rendre kiszolgáló speciális szolgálatok. A végrehajtót most is agyonlőtték, mint történt annak idején Kennedy gyilkosával. A gyilkosság körülményeit rögzítő Warren jelentést 100 évre titkosították.

A merényletből kisebb sérüléssel kikerülő Donald Trump vasárnap tölti be 78. életévét.

Washington, 2024. július 14. vasárnap (MB)

Kiadta: Magyar Békekör

 

Kiemelt képen: Donald Trump korábbi elnököt menekítik a biztonságiak, miután merényletet kíséreltek meg ellene a pennsylvaniai Butlerben 2024. július 13-án / Fotó: (X)

 

Tisztelt Olvasók! A portál működtetéséhez nagyon nagy szükségünk van az Önök támogatására.

Kérjük Önöket, hogy a

DONATE

gombra kattintva segítsék anyagi hozzájárulásukkal működésünket!

A portál valóban független, anyagi támogatást semmilyen szervezettől, vagy politikai erőtől nem kapunk, ezért a legkisebb támogatásnak is örülünk.

Nagyon köszönjük!

 

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük