KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Belarusz még májusban hivatalosan jelezte csatlakozási szándékát a BRICS-csoporthoz

Belarusz még májusban küldött tagsági kérelmet a Brazíliát, Oroszországot, Indiát, Kínát és Dél-Afrikát tömörítő BRICS-csoport vezetőinek – közölte a belarusz külügyminisztérium sajtószolgálata.

“2023 májusában Alekszandr Lukasenko belarusz elnök hivatalos kéréseket küldött a BRICS-tagállamok vezetőinek országunknak a csoporthoz történő csatlakozásáról. Ez a lépés abszolút logikus lépés volt a hagyományos partnerekkel és baráti országokkal való többoldalú együttműködés kiszélesítésére vonatkozó belarusz elképzelés gyakorlatba ültetésével összhangban”

– áll a közleményben.

A minisztérium szerint mostanra több mint 25 ország jelentkezett a csatlakozásra BRICS-hez, és ez a szám folyamatosan növekszik.

“Az objektív tényezőket figyelembe véve joggal mondhatjuk, hogy a BRICS globális jelentősége és súlya folyamatosan növekedni fog. Éppen ezért Belarusz nincs egyedül azzal az eltökélt szándékával, hogy tagságot szerezzen a szervezetben. Jelenleg a BRICS-en belül élénk tárgyalások folynak a tagság kritériumainak meghatározásáról, illetve a BRICS keretein belüli együttműködés más formáiról, mint például a BRICS Baráti és a BRICS Partnerországok”

– tette hozzá a minisztérium.

“A külügyminiszterek várhatóan a 2023. augusztusi csúcstalálkozón nyújtják be javaslataikat a BRICS-vezetőknek megfontolásra. Számítunk a BRICS-szel való együttműködésünk további fokozatos fejlesztésére”

– közölte a belarusz külügyminisztérium.

A belarusz külügyminisztérium sajtószolgálata július elején közölte, hogy az ország jegyzéket küldött Brazíliának, amelyben jelezte elhatározását, hogy BRICS-taggá válik.

Szergej Alejnyik belarusz külügyminiszter január végén azt mondta, hogy Moszkva kifejezte készségét, hogy támogatja Minszket, ha az csatlakozni akar a szervezethez.

Orosz Hírek

Kiemelt képe: Belorusz zászló / illusztráció / Sputnik

 

Tisztelt Olvasók! A portál működtetéséhez nagyon nagy szükségünk van az Önök támogatására.

Kérjük Önöket, hogy a

DONATE

gombra kattintva segítsék anyagi hozzájárulásukkal működésünket!

A portál valóban független, anyagi támogatást semmilyen szervezettől, vagy politikai erőtől nem kapunk, ezért a legkisebb támogatásnak is örülünk.

Nagyon köszönjük!

 
Ez is érdekelheti:  BOMBSHELL: A DoD-HAARP szerepe a 2024-es amerikai elnökválasztásban

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük