KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

8 millió forintot kapott másfél havi munkáért az újbudai DK elnöke

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Nyolcmillió forintot kapott közpénzből másfél hónapos kabinetvezetői munkájáért a DK újbudai elnöke, Lakos Imre politikusbűnöző, az SZDSZ egykori fővárosi elnöke – ezért a titkosított információért egy évig küzdöttem, végül közérdekű adatigénylés megtagadása miatti per kilátásba helyezésével sikerült meghátrálásra bírnom a DK polgármesterét.

E feltárt korrupció ügyében a hűtlen kezelés miatt feljelentést tettem. Mindeközben Lakos Imre még Karácsony Gergelytől is busás javadalmazást kap a Budapesti Városüzemeltetési Holding Zrt. igazgatósági tagjaként, az újbudai polgármester és a megduplázott, rekordszámú alpolgármester fizetését pedig a törvényi maximumban határozták meg, ezekre is egyedüli képviselőként szavaztam nemmel – írja Vk bejegyzésében Novák Előd a Mi Hazánk alelnöke.
A hivatali munkatársaktól úgy tudom, hogy maga Gyurcsány Ferenc tiltotta meg eddig, hogy e kényes, nyolcmilliós számot kiadja a DK fővárosának minősülő Újbuda polgármestere, mondván, ha Novák Előd akarja, perelje ki az önkormányzattól, az úgyis több év, addigra szerinte már kormányon lesznek. Önkormányzati képviselőként számtalan alkalommal, pl. a költségvetés zárszámadásakor hiába kértem szóban és írásban is, hogy árulják el, mennyi pénzt kapott Lakos Imre másfél havi munkájáért és pofátlan végkielégítéseként, illetve közös megegyezéssel való szerződésbontásért, mivel tavaly decemberben másfél hónap után elbocsátották a polgármesteri kabinetfőnöki posztjáról, miután a politikusbűnöző leváltását szorgalmaztam többször is.

Ugyanis Újbuda történetének legnagyobb korrupciós botrányában, az ún. Kopaszi-gate ügyben letöltendő börtönbüntetésre ítélték az MSZP-s Molnár Gyulát másodfokon a még a XI. kerület polgármestereként elkövetett hivatali visszaélés miatt nyolc hónapra, míg a szintén politikusbűnöző, SZDSZ-es alpolgármesterét, Lakos Imrét hat hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték – azonban a politikai maffia összefonódásait jól mutatja, hogy végül az MSZP alkotmánybíró-jelöltje (!) a nyilvánvaló elfogultság ellenére felmenthette őket a Kúrián! A Fidesz „elszámoltatási” politikájára jellemző, hogy az MSZP-nek ezt a pártkötődés miatti összeférhetetlenségét eltűrték, sőt talán nem véletlenül arra a nyíltan MSZP-s bíróra szignálták ki harmadfokon az ügyet. Ezért levélben fordultam Polt Péter legfőbb ügyészhez, valamint Handó Tündéhez, az Országos Bírósági Hivatal elnökéhez is, kérve az eset kivizsgálását (és új, elfogulatlan eljárás lefolytatását), de ők megtagadták azt. Pedig az ügyészség korábban azzal vádolta meg őket, hogy 2006-ban, a XI. kerületi Kopaszi-gát és a Lágymányosi-öböl környékén pályáztatás nélkül játszottak át magáncégnek egy 38 hektáros telket.

Ez is érdekelheti:  Szijjártó Péter: Több magyar állampolgár jelentkezett az izraeli nagykövetségen az éjszaka folyamán

A börtönbüntetés kihirdetésekor Szabó György, a Jobbik fővárosi képviselője még úgy fogalmazott, hogy a fővárosi Demszky-korszak egyik meghatározója alakja kerül börtönbe. Idézem: „A bűnöző politikus mellett kiálló MSZP-nek és a Gyurcsány-pártnak pedig egy elfogadható út maradt: beköltöznek Molnár Gyula mellé a börtönbe, mert előbb-utóbb a Jobbik valóban elszámoltatja a balliberális bűnszervezeteket” – írta a Jobbik 2013-ban, mára pedig elvtelenül összefognak velük a hatalom minden áron való megszerzésének reményében. Ezért jött létre a Mi Hazánk Mozgalom, hogy se Gyurcsány, se Orbán korrupt rendszerét el nem fogadva mutasson harmadik utat.

Ráadásul képesek voltak a Kopaszi-gáti ingatlanpanama ügyében Molnár Gyula és Lakos Imre ellen indult büntetőeljárás harmadrendű vádlottját, Zala Lászlót is megbízni Újbuda jogi képviseletével. Az általa vezetett ügyvédi iroda már 2019 novemberében 4,2 millió forintot számlázhatott az önkormányzatnak.

A másik DK-s politikusbűnöző, a már 2010 előtt is jogerősen elítélt Czeglédy Csaba is tízmilliókat zsebelhet be Újbudától továbbra is, hiszen csak szavakban tiltakozott vállalhatatlan megbízatása ellen a Momentum, a Jobbik és az LMP, amikor előterjesztésemre szerződést bonthatott volna az önkormányzat, azt már nem támogatták. Czeglédy munkájával kapcsolatban sorozatos kéréseim, illetve 10 hónap után végre nemrég legalább betekinthettem a teljesítésigazolásokba, még ha másolatot nem is kaphattam, fényképet sem készíthettem róluk. De azt láttam, hogy a havi 1,4 millió forintos megbízásáért pl. olyan tanácsokat ad, hogy egy képviselőnek miként, milyen érveléssel ne biztosítsák az iratbetekintés jogát az önkormányzat céges ügyeibe.

S mindezek a titkosítások nem zavarják Újbuda átláthatósági megbízottját sem, mely posztot szintén csak kifizetőhelynek használnak, a Momentum kielégítésére. „Titkosította a Transparency International elnöke a saját közmegbízatását – havi egymillió heti egy munkanapért” – ezzel a címmel hívtam fel a figyelmet a jéghegy csúcsára, majd e sajtótájékoztatóm után 3 nappal végre nyilvánosságra hozták az egy hónapja hiába kért szerződést és annak módosítását, ugyanis a lelepleződés után félmillió forinttal csökkentették az átláthatósági biztos még így is pofátlan megbízását.

Ez is érdekelheti:  Stoffán György: Mi lesz, ha nem?

A Mi Hazánk Mozgalom ezért sem támogatta decemberben azt a fideszes Alaptörvény-módosítást, mely szűkíti a közpénz fogalmát, így nehezítve a közérdekű adatigényléseket, s ezáltal a korrupció feltárását.

Novák Előd – Mi Hazánk

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük