KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Zelenszkij ismét mondott egy nagyot

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ukrajnának le kell győznie Oroszországot, hogy csatlakozhasson a NATO-hoz – jelentette ki az ukrán elnök.

Ukrajnának a frontokon kell legyőznie Oroszországot ahhoz, hogy felvegyék a NATO-ba – jelentette ki Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnök. Az Egyesült Államok vezette blokk világossá tette Kijev számára, hogy addig nem lehet tagja a katonai szövetségnek, amíg folynak a harcok.

„Úgy gondolom, hogy csak akkor leszünk NATO-tagok, ha győzünk. Nem hiszem, hogy a háború alatt felvesznek bennünket […]”

– mondta Zelenszkij kedden Kijevben, egy katonatisztekkel folytatott megbeszélésen.

Kifejtette, hogy a csatlakozáshoz a szövetség 32 tagjának egyhangú jóváhagyására lenne szükség. Néhányan közülük vonakodnak felvenni Ukrajnát a fegyveres konfliktus közben, mert „érzik a kockázatokat, mások pedig egyszerűen szkeptikusak” – érvelt Zelenszkij. „Ezért ahhoz, hogy Ukrajnát felvegyék a szövetségbe, győzelemre van szükség”. Hozzátette, hogy egy esetleges tagság biztosítaná Ukrajna függetlenségét.

Ukrajna hivatalosan 2022 szeptemberében kérte felvételét a transzatlanti védelmi blokkba. Bár Jens Stoltenberg NATO-főtitkár és egyes tagok egyetértenek abban, hogy Ukrajnának egy napon a NATO tagjává kell válnia, Kijevvel nem közöltek konkrét menetrendet. Széles körben elfogadott, hogy az országot addig nem veszik fel tagjaik közé, amíg az Oroszországgal fennálló konfliktus nem rendeződik.

Stoltenberg, aki hétfőn Kijevbe látogatott, a Reutersnek azt mondta, hogy a fegyverszállítások csúszása ” megingatta a bizalmat” Ukrajna és külföldi támogatói között.

Miközben az EU azon fáradozik, hogy elegendő fegyvert és lőszert biztosítson Ukrajna háborús szükségleteihez, az Egyesült Államok legutóbbi segélycsomagja politikai viták miatt hónapokon keresztül a Kongresszusban elakadt. A késedelmek aggodalmat keltettek Kijevben, Zelenszkij pedig arra figyelmeztetett, hogy Ukrajna veszíteni fog, ha a lőszerhiányt nem orvosolják. Ukrán tisztviselők a szállítmányok lassulását okolták a tavalyi sikertelen ellentámadásért, valamint a közelmúltban az orosz hadsereg által elvesztett keleti városokért.

Ez is érdekelheti:  A TEK Orbán Viktor védelméről nyilatkozott a szlovákiai merénylet után

Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt képen: Jens Stoltenberg NATO-főtitkár és Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnök Kijevben 2024. április 29-én. © NurPhoto / Getty Images

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük