KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Zaharova: Odessza ismét szabad lesz

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Moszkva meg van győződve arról, hogy utoléri a méltányos megtorlás az odesszai Szakszervezetek Házában elkövetett bűncselekmény elkövetőit és felbujtóit, és maga a város is szabaddá válik – írta ria.ru.

Hivatalos információk szerint 2014. május 2-án az ukrajnai odesszai összecsapás során 38-an haltak meg tűzben, további 30-an pedig szén-monoxid-mérgezést szenvedtek a szakszervezet épületében. / Fotó: © Maksym Voytenko / Anadolu Agency / Getty Images

Miközben tisztelgünk az odesszai véres mészárlás áldozatainak emléke előtt, meg vagyunk győződve arról is, hogy a megtorlás előbb-utóbb utoléri ennek a barbár bűncselekménynek az elkövetőit – jelentette ki Marija Zaharova csütörtökön.

Ez is érdekelheti:  Levédia krónikása: Az “ogyesszai Hatiny”

A külügyminisztérium szóvivője kommentárjában aláhúzta, biztos abban, hogy nincs messze a nap, amikor Odessza a modern banderaiták igáját levetve ismét valóban szabad várossá válik, ahol a különböző nemzetiségűek békében és harmóniában élnek majd.

Megjegyezte, a nyomozás, amelyet a kijevi hatóságok nemzetközi szervezetek nyomására indítottak, bohózatba torkollott – a hiányosságok miatt a vádiratot többször is visszaküldték az ügyészségnek, a bírák pedig négy alkalommal is lemondtak tisztükről.

A külügyminisztérium képviselője felidézte, Volodimir Zelenszkij 2019-es hatalomra kerülésével reménykedtek az odesszai események tisztességes kivizsgálásában, de ezek a várakozások gyorsan el is tűntek.

MH

Kiemelt képen: Tűz a Szakszervezetek Házában Odesszában, Ukrajnában (2014)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük