KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Zelenszkij ismét megosztotta egy náci jelvényes ukrán katona fotóját

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A koponyafej szimbólumot Adolf Hitler egyik elit SS-egysége használta.

Volodimir Zelenszkij ukrán diktátor ismét közzétett egy fotót egy katonáról, aki olyan szimbólumot visel, amelyet egy hírhedt német egység használt, amely a második világháborúban civileket gyilkolt. Nem ez az első eset, hogy ukrán katonákat és félkatonai alakulatokat fényképeztek le a nácizmushoz kapcsolódó jelvényekkel és tetoválásokkal.

Vasárnap Zelenszkij több fotót is közzétett Instagram-fiókján, köztük egy lövészárokban pihenő ukrán katonát ábrázoló képet.

A katona bal vállán lévő fekete-fehér koponyafej jelvény erősen hasonlít a „totenkopf” (halálfej) jelvényhez, amelyet a német 3. SS-páncéloshadosztály használt, amely egy olyan elit egység volt, amely arról volt hírhedt, hogy Franciaországban és a keleti fronton civileket, köztük lengyel zsidókat mészárolt le. Az egység első parancsnoka, Theodor Eicke a háború előtt a dachaui koncentrációs tábort vezette.

„Ha nem hagyjuk abba a harcot, előbb-utóbb helyreáll az egységes és független állam. Ha a valódi egység nem valósul meg, a függetlenséget elveszítjük” – írta Zelenszkij a fotókhoz mellékelt bejegyzésében, aki maga is zsidó származású.

Májusban már Zelenszkij megosztott egy képet egy másik katonáról ezzel a koponyafejes emblémával, amelyet aztán törölt. Októberben az ukrán elnököt akkor fotózták le, amikor a frontvonalban tett látogatást, és az egy biztonsági őre ugyanezt a jelvényt viselte.

Az ukrán hadsereg főparancsnoka horogkeresztes karkötővel pózol

Az ukrán Azov-ezred arról ismert, hogy nyíltan nacionalista és neonáci nézeteket valló tagjai vannak. A Nemzeti Gárda részét képező ezred hivatalos jelképeként a farkasangyalt (wolfsangel) használja – azt a rúnát, amelyet két SS-egység is használt. A Ezeket a szimbólumokat, a totenkopfot és a farkasangyalt, gyűlöletszimbólumként tartják számon.

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerint a „denazifikáció” az egyik oka annak, hogy Moszkva közel egy évvel ezelőtt katonai műveletet indított Ukrajnában. Putyin akkor arra is hivatkozott, hogy meg kell védeni a donbászi lakosságot, valamint, hogy Kijev nem hajtja végre a 2104-2015-ös minszki békemegállapodásokat.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: