KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Moszkva: Az USA terroristákat képez ki Oroszország ellen

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Egy szíriai bázison 60 fegyverest készítenek fel tisztviselők és biztonsági személyzet elleni támadásokra – állította az Orosz Külügyi Hírszerző Szolgálat.

Az Egyesült Államok iszlamista szélsőségesekhez fordult, hogy terrortámadásokat tervezzenek Oroszországban és más volt szovjet köztársaságokban – közölte hétfőn a moszkvai Külügyi Hírszerző Szolgálat (SVR). Egy csoportot egy szíriai bázison képeznek ki erre a célra – állítja a hivatal.

„Az amerikai hadsereg aktívan toboroz harcosokat az Iszlám Államhoz [IS, korábban ISIS] és az al-Kaidához kötődő dzsihadista csoportokból, hogy terrortámadásokat kövessenek el Oroszországban és a Független Államok Közössége [FÁK] tagországaiban”

– közölte az SVR „hiteles jelentésekre” hivatkozva.

A Szovjetunió összeomlása után létrehozott FÁK magába foglal néhány korábbi köztársaságot, köztük Örményországot, Azerbajdzsánt, Fehéroroszországot, Grúziát, Kazahsztánt, Kirgizisztánt, Tádzsikisztánt, Türkmenisztánt és Üzbegisztánt.

Az SVR szerint az USA 60 olyan terroristát azonosított be, akik már a Közel-Keleten tevékenykedtek. Ők a szíriai Al-Tanf amerikai katonai támaszponton vesznek részt kiképzésen, ahol megtanulják, hogyan kell rögtönzött robbanószerkezeteket gyártani és használni – közölte a hivatal.

„Különös figyelmet fordítanak a jól védett létesítmények, köztük a külföldi diplomáciai képviseletek elleni támadások megtervezésére” – közölte az ügynökség. Hozzátették, hogy Washington célja, hogy „a közeljövőben kisebb csoportok részeként Oroszország és a FÁK-államok területére telepítse a harcosokat”. Ezután „diplomatákat, köztisztviselőket, rendvédelmi tisztviselőket és katonai személyzetet” fognak célba venni

– állította az SVR.

„Látjuk, hogy az amerikai biztonsági szervek elvesztették minden erkölcsi elvüket… Az „Oroszország kivéreztetése” őrült ötletének megszállottjai, a washingtoni stratégák úgy gondolják, hogy elfogadható, ha közvetlenül terroristákat használnak fel piszkos céljaikra”

– közölte az ügynökség.

Az SVR megállapítása szerint,

„az ilyen akciók Washingtont a legnagyobb nemzetközi terrorista csoportokkal hozzák egy szintre”.

Decemberben Szergej Nariskin, az SVR igazgatója kijelentette, hogy a Fehér Ház olyan politikát folytat, amelynek célja egy „instabilitási övezet létrehozása Oroszország külső határai mentén”. Nariskin korábban közölte, hogy Oroszország és a FÁK-országok biztonsági szolgálatainak közös célja, hogy „ellensúlyozzák a nyugati országok romboló akcióit államaink területén”.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt kép: Illusztráció – A síita Ansarullah csoport fegyveresei Jemen al-Udajn kerületében © Stringer / Anadolu Ügynökség / Getty Images

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

 

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: