KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Zelenszkij: Herszon a miénk, de a Donbasszban pokoli orosz támadás van

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Volodimir Zelenszkij a Donbasszban az orosz támadásokra utalva azt mondta, hogy “ott egyszerűen pokol van”. Szokásos napi videóüzenetében hosszasan ünnepeltette magát Herszon miatt, majd közölte, hogy az ukrán erők a poklot élik át a Donbasszban.

“…Orosz támadások a Donbasszban. Ott a pokol van. Hihetetlenül brutális napi harcok zajlanak ott” – mondta Zelenszkij a napi videóüzenetében.

Előző nap, hosszas ostrom után, az ukrán fegyveres alakulatok elmenekültek Opitne faluból, amely az Avdijivka erődítmény déli részének megközelítését fedezte.

Korábban a Donyecki Népköztársaság megbízott vezetője, Gyenyisz Pusilin azt mondta, hogy a Donyecki Népköztársaság Ugledar melletti Pavlovka falu 90 százalékban mentes az ukrán fegyveresektől. Az Ahmat különleges erők parancsnoka, az LNR népi milícia 2. hadtestének parancsnokhelyettese, Apti Alaudinov szerint Pavlovka elfoglalása hídfőállást nyitott a további offenzívához a Donbasszban.

Korábban a RIA Novosztyi tudósítói arról számoltak be, hogy a Wagner-csoport harcosai heves harcokat folytatnak Artemivszk (ukrán nevén: Bahmut) – Opitne déli elővárosáért, miután végül kiszorították a kijevi csapatokat a városrészektől egy kilométerre fekvő Ivangrad faluból.

Orosz Hírek

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: