KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Zelenszkij: Herszon a miénk, de a Donbasszban pokoli orosz támadás van

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Volodimir Zelenszkij a Donbasszban az orosz támadásokra utalva azt mondta, hogy “ott egyszerűen pokol van”. Szokásos napi videóüzenetében hosszasan ünnepeltette magát Herszon miatt, majd közölte, hogy az ukrán erők a poklot élik át a Donbasszban.

“…Orosz támadások a Donbasszban. Ott a pokol van. Hihetetlenül brutális napi harcok zajlanak ott” – mondta Zelenszkij a napi videóüzenetében.

Előző nap, hosszas ostrom után, az ukrán fegyveres alakulatok elmenekültek Opitne faluból, amely az Avdijivka erődítmény déli részének megközelítését fedezte.

Korábban a Donyecki Népköztársaság megbízott vezetője, Gyenyisz Pusilin azt mondta, hogy a Donyecki Népköztársaság Ugledar melletti Pavlovka falu 90 százalékban mentes az ukrán fegyveresektől. Az Ahmat különleges erők parancsnoka, az LNR népi milícia 2. hadtestének parancsnokhelyettese, Apti Alaudinov szerint Pavlovka elfoglalása hídfőállást nyitott a további offenzívához a Donbasszban.

Korábban a RIA Novosztyi tudósítói arról számoltak be, hogy a Wagner-csoport harcosai heves harcokat folytatnak Artemivszk (ukrán nevén: Bahmut) – Opitne déli elővárosáért, miután végül kiszorították a kijevi csapatokat a városrészektől egy kilométerre fekvő Ivangrad faluból.

Orosz Hírek

Ez is érdekelheti:  Dobrev Klára több mint húsz éves szabálytalan szerződések megkötésével vádolja a köztársasági elnököt, reagált a Sándor-palota

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük