A Nemzet Zászlója az Andrássy Úton - Drábik János gondolatai a rendezvényről

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Zelenszkij engedélyezte az Azovstal feladását

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ukrajna elnöke megengedte az Azovstal harcosainak, hogy megadják magukat cserébe az életükért – számolt be a Novosty hírügynökség

Az ukrán értékelés szerint az ukrán katonák kapitulációja az Orosz Föderáció győzelmét jelenti a Mariupolért vívott csatában.

Az orosz védelmi minisztérium elsőként számolt be 300 katona megadásáról május 16-án. Ukrán részről csak aznap este jelentek meg nyilatkozatok. Kiderült, hogy a katonák valószínűleg az ukrán fegyveres erők vezérkarának utasítására tették le a fegyvert, hogy mentsék az életüket. Az ukránok szerint az azovsztali katonák teljesítették azt a feladatot, hogy magukra vonják az Orosz Föderáció csapatait, ezzel lelassítva offenzívájukat. A vezérkar azonban a megadásról nem tesz említést.

Zelenszkij elnök úgy kommentálta a helyzetet, hogy Ukrajnának „élve van szüksége a katonaságra”.

Eközben a „Strana” ukrán kiadása azt közölte, hogy körülbelül 2 ezer ember maradt az üzem területén. Valószínűleg ők is le fogják tenni a fegyvert. A cikk szerzője azt érezteti írásában, hogy a történteket az ukránok hazaárulásként fogják fel, ugyanakkor ez az Orosz Föderáció számára ez győzelem.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: