KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Zelenszkij engedélyezte az Azovstal feladását

Ukrajna elnöke megengedte az Azovstal harcosainak, hogy megadják magukat cserébe az életükért – számolt be a Novosty hírügynökség

Az ukrán értékelés szerint az ukrán katonák kapitulációja az Orosz Föderáció győzelmét jelenti a Mariupolért vívott csatában.

Az orosz védelmi minisztérium elsőként számolt be 300 katona megadásáról május 16-án. Ukrán részről csak aznap este jelentek meg nyilatkozatok. Kiderült, hogy a katonák valószínűleg az ukrán fegyveres erők vezérkarának utasítására tették le a fegyvert, hogy mentsék az életüket. Az ukránok szerint az azovsztali katonák teljesítették azt a feladatot, hogy magukra vonják az Orosz Föderáció csapatait, ezzel lelassítva offenzívájukat. A vezérkar azonban a megadásról nem tesz említést.

Zelenszkij elnök úgy kommentálta a helyzetet, hogy Ukrajnának „élve van szüksége a katonaságra”.

Eközben a „Strana” ukrán kiadása azt közölte, hogy körülbelül 2 ezer ember maradt az üzem területén. Valószínűleg ők is le fogják tenni a fegyvert. A cikk szerzője azt érezteti írásában, hogy a történteket az ukránok hazaárulásként fogják fel, ugyanakkor ez az Orosz Föderáció számára ez győzelem.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük