KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Zaharova: a kijevi rezsimnek nyújtott támogatással a terrorizmust finanszírozza az Egyesült Államok

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az orosz külügyminisztérium szóvivője, Marija Zaharova szerint az Ukrajnának szánt nagy összegű segélycsomag jóváhagyása az amerikai képviselőház részéről egyenlő a terrorizmus finanszírozásával.

Telegram-csatornáján szombaton közzétett bejegyzésében Zaharova azt írta, hogy az Ukrajnának, Izraelnek és Tajvannak nyújtott további katonai segítség esetleges folyósítása csak súlyosbítaná a válságot a világban.

“A kijevi rezsimnek nyújtott katonai támogatás a terrorista tevékenységek közvetlen szponzorálása, a Tajvanra küldött pénzeszközök beavatkozás Kína belügyeibe, míg az Izraelnek küldött támogatás egyenes út a konfliktus példátlan eszkalációjához a régióban” – közölte.

Az amerikai kongresszus alsóháza szombaton elfogadott egy 95 milliárd dolláros csomagot, amely közel 61 milliárd dolláros támogatást tartalmaz Ukrajnának, beleértve a fegyverek és katonai felszerelések vásárlására szánt forrásokat is. A fennmaradó összeg nagy részét Izrael és Tajvan kapja. A szenátus április 23-án szavaz a törvényjavaslatról, amelynek végleges elfogadása a hét végére várható.

Washington egyre mélyebbre sodródik egy hibrid háborúba Oroszországgal – mondta Zaharova az orosz külügyminisztérium által kiadott külön nyilatkozatában, hozzátéve, hogy az USA a végén egy “hangos és megalázó konfliktusba kerülne, amely Vietnamhoz vagy Afganisztánhoz hasonlítható”.

A szóvivő szerint “az USA kész fegyverekkel felpumpálni Ukrajnát, hogy Kijev az utolsó ukránig harcolhasson, és folytassa az orosz szuverén területen lévő civil objektumok és civilek elleni terrorcselekményeket, valamint a szabotázstámadásokat és az újságírók meggyilkolását”.

Zaharova kijelentette, hogy az egyszerű ukránokat “ágyútöltelékként erőszakkal mészárlásra kényszerítik”, Washington már nem az Oroszország elleni ukrán győzelemre fogad, hanem abban reménykedik, hogy Kijevet a novemberi amerikai elnökválasztásig a felszínen tartja.

Orosz Hírek

Kiemelt képen: Marija Zaharova / Fotó: TRT

Ez is érdekelheti:  Így hazudik Robert Fico ukránbarát merénylőjéről a dollármédia

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük