KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Washington támogatja az Ukrajnától elcsatolt területek visszaszerzését

Az Egyesült Államok katonai támogatásban részesíti a kijevi kormányt, hogy visszaszerezze az Ukrajnától elcsatolt területeket – jelezte a Magyar Békekör tudósítója vasárnap.

Blinken amerikai külügyminiszter biztosította Kuleba ukrán külügyminisztert: Amerika nem ismeri el Ukrajna határainak megváltoztatását, és további katonai és diplomáciai támogatásban részesíti Kijevet, hogy visszaszerezze az ellenőrzést területe fölött.

Megfigyelők felhívják a figyelmet arra, hogy a szeptember 23-27. között megtartott népszavazás eredményeként szeptember 30-án Oroszországhoz csatlakozott Donyeck, Luhánszk, Herszon és Zaporozsje elleni ukrán támadások immár Oroszország elleni támadásnak minősülnek, és Moszkva ennek megfelelő ellenlépéseket helyezett kilátásba területének védelmében.

Feltételezik, hogy e célból olyan eszközöket vennének igénybe, amelyeket eddig még nem alkalmaztak. Vélhetően csapást mérhetnek olyan ukrajnai objektumokra, amelyeket eddig még megkíméltek, és amelyek szorosan kapcsolódnak a NATO hadvezetéséhez, amely immár arra biztatja az ukrán haderőt, hogy Ukrajna Oroszország részévé vált területei ellen is támadást indítson – idézte véleményüket a Békekör tudósítója.

Washington, 2022. október 2. vasárnap (MB)

Kiadta: Magyar Békekör

Kiemelt képen Antony Blinken / RIA Novosztyi

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük