Figyelem! - Fontos nemzeti kezdeményezés az ENSZ illetékes fórumaihoz kárpátaljai honfitársaink védelmében

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Washington Post: az ukránok visszavonulásra készülnek Bahmutból is

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az ukrán csapatok a visszavonulást fontolgatják Artyomovszkból (ukránul: Bahmut) – írja a Washington Post.

A lap szerint Ukrajna nehéz döntések előtt áll, hogy mennyi erőt küldjön a városba, mivel a következő hónapokban újabb ellentámadást lesz kénytelen indítani.

“Sok barátunkat vesztettük el a város védelmében, ezért nem akarjuk most feladni. De talán egy ideiglenes visszavonulás megmenti néhány emberünket” – idézett a lap egy meg nem nevezett ukrán katonatisztet. Hozzátette, hogy egysége nagyon súlyos veszteségeket szenvedett Bahmutban.

Jurij Szkala felderítő zászlóaljparancsnok a maga részéről bizakodását fejezte ki, hogy a katonai vezetés megteszi a szükséges lépéseket, ha “taktikai manőverre” van szükség.

“Támogatni fogom a főparancsnok döntését, hogy taktikai manővert hajt végre, és új védelmi vonalat hoz létre, ha nyilvánvalóvá válik, hogy a veszteségek túl nagyok” – mondta a lapnak.

De még egy szervezett visszavonulás Artyomovszkból (Bahmut) is politikailag megterhelő lenne – állapítja meg a WP.

Artyomovszk a DNR területének Kijev által ellenőrzött részén, Gorlovkától északra található. Fontos közlekedési csomópont a Donbasszban található ukrán csoportosulás ellátása szempontjából, mivel közúti és vasúti hálózat halad át rajta.

Január 12-én este befejeződött az Artyomovszk-Szeversk védelmi vonal közepén fekvő Szoledar felszabadítására irányuló hadművelet, amelyet az orosz csapatok hajtottak végre.

Ez az offenzíva fejlesztése szempontjából fontos – lehetővé teszi, hogy a térségben lévő ukrán csapatokat elvágják az utánpótlástól.

Orosz Hírek

Kiemelt kép: Sebesült ukrán katonák / © AP Photo / Kostiantyn Liberov Archív fotó

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: