A Nemzet Zászlója az Andrássy Úton - Drábik János gondolatai a rendezvényről

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Wagner főnök: Megkezdődött az ukrán ellentámadás

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Jevgenyij Prigozsin szerint a kijevi erők „korlátlan számú emberrel és lőszerrel rendelkeznek”

A Wagner Group katonai magáncég vezetője, Jevgenyij Prigozsin szerdán közölte, hogy az ukrán erők megkezdték ellentámadásukat Artyomovszkban (ukránul Bahmut néven ismert), és azzal fenyegetnek, hogy túlterhelik hiányos ellátású csapatait.

 

A Wagner-erők szerdán több mint 200 métert nyomultak előre, 116 halálos áldozatot követelve, és a donbásszi város kevesebb mint három négyzetkilométernyi területét hagyva ukrán tulajdonban – mondta Prigozsin egy interneten megosztott hangfelvételen.

A PMC vezetője ezután azonban bejelentette, hogy az ukrán hadsereg „…megkezdte az ellentámadást”, „…korlátlan ember- és lőszerállománnyal”.

Eközben Wagner saját helyzetéről is borzalmas képet festett, mondván, hogy „akut a lőszerhiány”, és csapatainak „mindössze néhány napra elegendő lőszerük maradt”.

Az orosz védelmi minisztérium nem hajlandó tüzérségi lőszert kiadni a Wagnernek, „minden kérésünket figyelmen kívül hagyják” – állította Prigozsin.

A Wagner-erők az utcai harcok élére álltak Artyomovszkban, az ukránok által csak Bahmut néven ismert Artyomovszkban, amely a Donbassz egyik kulcsfontosságú vasúti és közúti csomópontja. Kijev több tízezer katonát vezényelt a városba, még akkor is, amikor a Wagner és más orosz csapatok az összes utánpótlási útvonal felett tűzkontrollt alakítottak ki, így az ukránokat szinte teljesen körülzárták.

 

Kiemelt képen: Jevgenyij Prigozsin üzletember a Wagner Group PMC alapítója

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: