KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Von der Leyen újabb botrányba keveredett: ott nyaralt, ahol nagyon nem kellett volna

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Komoly politikai támadás indult Ursula von der Leyen ellen, miután kiderült, hogy az Európai Bizottság vezetője Krétán nyaralt Kiriákosz Micotakisz görög miniszterelnök nyaralójában.

A német politikus ellenfelei szerint ez teljesen összeférhetetlen az uniós szervezetben betöltött pozíciójával. Von der Leyen bírálói szerint az eset azért is különösen botrányos, mert az EB egyelőre nemigen foglalt állást az athéni vezetés körüli botrányok során.

A Politicón megjelent cikkben részletesen beszámoltak arról, hogy súlyos gondban van a görög egészségügyi rendszer és a turisták magas száma miatt a nyár során több olyan haláleset is történt, ami megelőzhető lett volna. A dél-európai országban a jelentések szerint drasztikus a mentő- valamint az egészségügyi személyzet hiánya. Brüsszeli politikusok egy része szerint ez pont olyan téma, amiben az Európai Bizottságnak fel kellene szólalnia.

Sophie in’t Veld aggasztónak nevezte, hogy az Európai Bizottság az Athént érintő kérdésekre nem reagál, példaként említette a migránsok visszatoloncolását. A holland EP-képviselő megígérte, levelet ír a bizottságnak és parlamenti vitát kezdeményez.

Fontos, hogy az Európai Bizottságot felelősségre vonják tetteiért”

– mondta Sophie in ‘t Veld, aki a szerződések, a politikai tisztesség és a semlegesség súlyos megsértéseként titlulálta von der Leyen nyaralását.

Az Európai Bizottság szóvivője megvédte az elnöküket, mondván, egy magánkiránduláson vett részt és betartotta az EB irányelveit. A bő fél év múlva esedékes EP-választások közeledtével a szakértők szerint egy ilyen botrány nagyon rosszkor jön Ursula von der Leyen számára.

Mandiner

Kiemelt képen: Ursula von der Leyen / Fotó: money.cnn.com

One thought on “Von der Leyen újabb botrányba keveredett: ott nyaralt, ahol nagyon nem kellett volna

  1. Majd kitalál valami hazugságot és a sok seggnyaló elfogadja !!

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: