KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Volt osztrák külügyminiszter: „Megszűnt Európában a szólásszabadság”

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A szólásszabadság és más kulcsfontosságú szabadságjogok is eltűntek Európában, és egyhamar nem is fognak visszatérni – jelentette ki Karin Kneissl volt osztrák külügyminiszter a szentpétervári nemzetközi gazdasági fórumon (SPIEF) a Russia Today (RT) által szervezett panelbeszélgetésen.

Európa korábban „”álomvilág„ volt a világ más részein élő emberek számára az alkotmányosság, a szabadság, a nők és férfiak egyenlősége, a biztonság és a jóléti államok« miatt” – mondta Kneissl a pénteki beszélgetésen.

„Nos, sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de mindez eltűnt… ami Európa volt, az eltűnt, és ezt sajnálom”

– mondta Kneissl.

A volt diplomata szerint, aki 2017 és 2019 között az osztrák külügyminisztériumot vezette, a kontinens „elvesztette a lelkét… eladta a lelkét”.

„Európa lényege valamikor a szabadság, az egyenlőség volt. Én ezt most nem látom. A szólásszabadság – eltűnt, és nem fog olyan egyhamar visszatérni. Időbe telik majd… számomra ez a legtraumatikusabb tényező”

– magyarázta Kneissl, aki maga is kemény bírálatokat kapott az uniós médiában, amiért diplomáciai pályafutása befejezése után Oroszországban dolgozott.

Az EU „túlléphet az energiaválságon és a gazdasági recesszión, mindezeken túl lehet lépni”, de ezeknek a demokratikus szabadságjogoknak az elvesztését „nem tudja túltenni magát, legalábbis egy, két, három vagy több generáción keresztül” – figyelmeztetett a Szentpétervári Egyetem G.O.R.K.I. (Oroszország kulcsfontosságú kérdéseinek geopolitikai megfigyelőközpontja) központjának vezetője.

Az RT a 2024-es Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórum keretében „A gonosz birodalma: sikeresen démonizálta-e a Nyugat Oroszországot?” címmel tartott panelbeszélgetést.

Az eseményen több magas rangú előadó is felszólalt, köztük Scott Ritter, az ENSZ különbizottságának korábbi fegyverellenőre, akit az amerikai hatóságok megakadályoztak abban, hogy Oroszországba utazzon, és részt vegyen a fórumon, így interneten keresztül tudott kapcsolódni a beszélgetéshez, valamint Tara Reade – Joe Biden korábbi tanácsadója, továbbá Otto von Bismarck leszármazottja, Alexander von Bismarck.

Ez is érdekelheti:  EB: A németek elleni pontszerzéssel saját kezében maradna a magyarok sorsa

Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt képen: Karin Kneissl / Fotó: Russia Today

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük