KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Vitézy Dávid szerint Karácsonynak kellett volna visszalépnie

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Vitézy Dávid „Az első győzelem megvan. Vasárnap jön a második!” címmel tartott sajtótájékoztatót Szentkirályi Alexandra visszalépése után.

Vitézy Dávid azt követően tartott sajtótájékoztatót, hogy Szentkirályi Alexandra visszalépett a főpolgármester-jelöltségtől. A Fidesz–KDNP jelöltje arra kérte támogatóit, hogy szavazzanak Vitézy Dávidra, a listás szavazólapon pedig az általa vezetett kormánypárti listára voksoljanak.

Vitézy elmondta, hogy azért indult a választáson, mert az elmúlt években azt érezte, hogy Budapest fejlesztése megrekedt.

„Budapesten változásra, meggyőződésem, hogy új főpolgármesterre van szükség”

 – jelentette ki. Szerinte meg kell haladni a kormány Budapestet a vidékkel való szembeállító politikáját, valamint a regnáló főpolgármester halogató politikáját.

Két jelölt maradt állva, az első fordulót megnyertük, vasárnap jön a második. Az én értelmezésemben az történt, hogy a főpolgármester-jelölti vita után világossá vált, hogy Szentkirályi nem mer kiállni, Karácsony Gergely pedig felsült, mert nem tud számot vetni az elmúlt öt év semmittevésével. Karácsonynak kellett volna visszalépnie, mert főpolgármesterként nem teljesítette az újraindulás általa támasztott feltételeit

– mondta Vitézy Dávid, hozzátéve, hogy a választópolgárokkal együtt kell meghaladni a kormányzati és a DK, Gyurcsány Ferenc által fémjelzett politikát, mert a két fél nem a változásban érdekelt.

Vitézy Dávid öt vállalást tett: 

  1. Főpolgármesterként nem fog koalíciót kötni sem a Fidesszel, sem a DK-val. Ügyek és a programok mentén teremt többséget a Fővárosi Közgyűlésben.
  2.  Nem lesz sem fideszes, sem DK-s főpolgármester-helyettese.
  3.  Bukott pártkáderek helyett szakemberekkel fogja vezetni Budapestet és a fővárosi cégeket. „Gyurcsány emberei mennek, de Orbán emberei sem jöhetnek a helyükre. A Városháza nem lesz sem a Fidesz, sem a DK zsákmánya.”
  4. A programja, a kampányban tett állításai egytől egyig érvényesek továbbra is. Nemet mond a maxi-Dubajra, nemet mond a kínai magasvasútra, nemet mond az oligarchákra, és igent arra, hogy Budapest végre megkapja a neki járó uniós és hazai forrásokat, elinduljon végre a HÉV-ek fejlesztése. Meg fogja védeni Budapest szabadságát és sokszínűségét bárkivel szemben.
  5. Továbbra is azt kéri mindenkitől, ne csak főpolgármesterként támogassa, de az általa vezetett fővárosi listának is adjon bizalmat. Így lesz ereje ahhoz, hogy a szakemberekből álló csapattal megvalósítsa a részletes főpolgármesteri programot.
Ez is érdekelheti:  Ottó bácsinak igaza van, ki kellene lépnünk a NATO-ból

Vitézy szerint a kampányban tett összes szakmai programjában tett állítása továbbra is érvényes.

Meg fogom védeni Budapest szabadságát és sokszínűségét. Azt kérem mindenkitől, hogy az általam vezetett listára szavazzanak. Elfogadom Szentkirályi Alexandra döntését, de ne a Fidesz listájára szavazzanak. Semmilyen egyeztetés és háttérbeszélgetés nem volt a Fidesszel 

– ismételte meg, hozzátéve, hogy minden budapesti főpolgármestere lesz, ki fog állni Budapest érdekéért: a szebb, zöldebb, biztonságos fővárosért.

„Állok majd rendelkezésükre, ha megválasztanak, lesz újra Budapestinfo” 

– mondta a sajtó képviselőinek.

„Győzelemre számítok, de nem találgatnám, hogy milyen eredmény lesz. Minden fővárosi polgármestere szeretnék lenni” 

– mondta, hozzátéve, hogy azért olyan részletes a  programja, hogy számon lehessen kérni rajta annak összes programját. Abban bízik, hogy szakpolitikai kérdések mentén tud kompromisszumokat kötni a fővárosi közgyűlésben.

„Nem közvélemény-kutatást, hanem választást akarok nyerni” 

– fogalmazott, amikor Barabás Richárd, a Párbeszéd politikusa megzavarta a sajtótájékoztatót, és a Fidesz jelöltjének nevezte Vitézy Dávidot.

Index

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük