KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Medvegyev: „Égjenek a pokol tüzében”

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az Egyesült Államoknak és partnereinek érezniük kell az orosz fegyverek harmadik fél általi közvetlen használatát – jelentette ki Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese Telegram-csatornáján.

Így reagált Vlagyimir Putyin orosz elnök szavaira Medvegyev, miszerint fegyvereket küldenek azokba a régiókba, ahonnan az Ukrajnának katonai támogatást nyújtó országokra csapást tudnak mérni. Medvegyev szerint ezek az államok „a pokol tüzében fognak égni”. Ugyanakkor nem nevezte meg azokat a régiókat, ahová Oroszország fegyvereket akar szállítani.

Az USA és szövetségesei most majd megérzik, amikor az orosz fegyvereket közvetlenül harmadik felek használják. <…> És az orosz fegyvereknek az eddig meg nem nevezett „régiók” általi használata legyen a lehető legpusztítóbb lesz. És égjenek a pokol tüzében a Kijevnek fegyvereket szállító államok „érzékeny objektumai””

– írta Medvegyev.

Vlagyimir Putyin a világ hírügynökségeinek vezetőivel tartott találkozón azt mondta, hogy Moszkva aszimmetrikus válaszlépéseken gondolkodik a Nyugat Ukrajnának szánt nagy hatótávolságú fegyverek szállítása miatt. Szerinte Oroszországnak ehhez joga van.

Az amerikai kormány már ezen a héten bejelentheti egy újabb katonai segélycsomag eljuttatását Ukrajnába. A szállítmány nagyságát 225 millió dollárra becsülik.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács alelnöke
© Artem Geodakjan/TASS

Ez is érdekelheti:  A következő NATO-főtitkár értékes alkut ajánlott Magyarországnak

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük