KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Vizsgálat Oroszország nélkül az orosz gázvezeték felrobbantásáról

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az Egyesült Államok ki akarja zárni Oroszországot abból a vizsgálatból, amelyet a tavaly szeptemberben felrobbantott Északi Áramlat gázvezeték ügyében folytatnak – jelentette a Magyar Békekör csütörtökön Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes tájékoztatására hivatkozva.

Sem az orosz nyomozóknak, sem a szakértőnek, sem pedig a Gazpromnak nem engedték meg, hogy részt vegyen a vizsgálatban. „Egyetlen információt, egyetlen részletet sem osztottak meg velünk. Semmi kétség sem fér hozzá, hogy a dolog mögött az USA áll” – mondta a diplomata.

Lavrov a G20-on: Oroszországot megdöbbentette az Északi Áramlat szabotázsa miatti büntetlenség

Rjabkov értésre adta, hogy Moszkva jogi szempontból szeretne megoldást találni a helyzetre, s reméli, hogy a tárgyalások elől nem fognak elzárkózni.

Az Északi Áramlat 2 gázvezeték két csövét, és az Északi Áramlat 1 vezeték két csövének egyikét 2022. szeptember 26-án robbantották fel, azzal a nyilvánvaló céllal, hogy elvágják az energetikai köldökzsinórt Oroszország és Németország között. Biden amerikai elnök hónapokkal előtte értésre adta, hogy kormánya véget akar vetni a két európai ország energetikai együttműködésének.

A robbantás körülményeiről Seymour Hersh oknyomozó amerikai újságíró tételes cikkben számolt be.

Noha Hersh leleplező állítását Washington cáfolta, az amerikai kormány meg akarja akadályozni, hogy a vizsgálatban Oroszország is részt vegyen, amely Németországgal közösen építette fel a gázvezetéket.

 

Genf, 2023. március 2. csütörtök (MB)

Kiadta: Magyar Békekör

Kiemelt kép: Keystone Press Agency/Global Look Press 

Ez is érdekelheti:  Kocsis Máté: Sem a jólét, sem a béke nem garantált a mostani brüsszeli vezetés mellett

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük