KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Viktor kamaszos bája, avagy hogyan legyünk a pénzdiktatúra helytartójaként nemzeti hős

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
Viktor, neked mindig le kell feküdnöd?

Orbán Viktor kivételes egyénisége történelmünknek. Még senkinek nem adatott meg annyiszor a lehetőség a nemzet felemelésére, és senki nem hárította el annyiszor, hogy éljen vele. Virtuóz mestere a virtuális politikának, amit hívei a valóságnak látnak. Újabban az IMF elleni hőstettéről zeng a fideszes média, valójában azonban nem kis részt az ő hibája is, hogy idáig jutottunk, mivel pártja az előző ciklusban Európa leggyengébb ellenzékének bizonyult.

Hetek óta Orbán Viktor IMF elleni hőstettéről zeng a látszatnemzeti média, mintha a mi Viktorunk legyőzte volna az IMF-et, s némelyek már a sárkány vértől csöpögő hetedik fejét vélik megpillantani hősünk lándzsáján. Pedig – mint Csath Magdolna lapunkban is megjelent írása is elmondja – győzelemről szó sincs, csupán egy köztes csatáról. Természetesen ez egy fontos csata volt, de még az ezzel kapcsolatos háború megnyerésének jelentősége sem éri el annak a lépésnek a fontosságát, amit az adósságállomány legalábbis részleges megszüntetésére kellene megtenni.

Ezért is volt rendkívül érdekes hétfő este a kormánypárthoz közeli Echo TV-ben lezajlott beszélgetés az ország adósságállományáról. A résztvevők, banki és tőzsdeelemzők, mint várható volt, mindannyian arra az eredményre jutottak – habár a hivatalos optimizmus ellenére kissé savanyú arccal -, hogy adósságunkat bizony fizetni kell és ez lehetséges is, ha sikerül évi kb. 2-3 százalékos növekedést elérnünk. Arról már kevésbé volt szó, hogy a világgazdaság, amibe hazánk túlságosan is integrálva lett, várható fejleményei éppen az ellenkező irányba mutatnak. S arról végképpen nem, hogy mit is jelent az az adósságszolgálat az átlag magyar polgár számára. Mert ugye a közel 21 ezer milliárd forintos adósság egy főre lebontva több mint 2 millió forintot jelent személyenként. Egy átlag magyar családfő – akinek családja ugye átlag négy főből áll, akit tehát több mint 8 millió forint adósság terhel -, fizetése kb. 125.000 forint bruttó. Ez az alapvető életszükségletek kielégítésére sem igazán elég, s ez az optimista elképzelés mellett sem változhatna, mert ugye a növekedést az adósságszolgálatra kellene fordítanunk legalább még tíz évig, amikor – nagy szerencsével – elérkezhetnénk adósságállományunknak ahhoz a méretéhez, ami 2002-ben, az Orbán kormány végén volt.

Mit is jelent ez? Azt, hogy vegyük tudomásul a Gyurcsány-Bajnai kormányok garázdálkodását, ugyanúgy ahogy 2006-ban tudomásul kellett vennünk, hogy az ellenzék megijedt a magyar érdekek képviseletétől, és nem mert még csak „polgári” ellenállást sem kifejteni. Pedig csak képzeljük el, mi lett volna ellenkező esetben. Ha a választási csalás és az őszödi beszéd a Fidesz műve lett volna, akkor bizony lett volna haddelhadd. Mert a balliberális pártok nem ismertek volna semmiféle kegyelmet a „demokrácia védelmében”, hanem minden eszközt – akár az általános sztrájkra buzdításét is – megragadva, néhány napon belül elűzték volna a csaló kormányt. Most meg mi marad a választások előtt tett felelősségre vonás ígéretéből? Kormányunk szánalmasan próbál a Sukoró ügybe kapaszkodni, mintha az ország eladósítása, az egészségügy szétverése, és még sorolhatnánk, nem lenne sokszorosan súlyosabb bűntény, mint a hála-Istennek csak kis részt megvalósult sukorói panama.

Mindez nem meglepő annak, aki odafigyelt a Fidesz és vezére ellenzékbeli szereplésére. Arra például, amit Orbán Viktor három hónappal a választások előtt éppenséggel szintén az Echo TV újságíróinak a tőle már megszokott kedélyes, szinte kamaszos bájjal nyilatkozott, hogy ő képtelen megérteni a szocialisták politikáját, hiszen azok már szinte minden lehetséges baklövést elkövetnek. Ekkor már a Fidesz-közeli média is gyakran megállapította, hogy itt bizony szándékos országrontásról van szó. Hazánk romlásának egyik biztos fokmérője éppenséggel a Viktor utáni kritikátlan rajongás.

Ezt az országrontást lett volna hivatott megakadályozni az ellenzék, amely azonban nem akarta, illetve félt felismerni az igazi helyzetet, nehogy már elnyerje a háttérhatalom nemtetszését. Mint láthatjuk, ugyanez történik most is az államadósság tekintetében. Pedig vannak bőven példák arra is, hogy egy ország, amely ellenáll pénzügyi kifosztásának, igenis ki tud kerülni az ördögi csapdából. S ezek nem csak a nagy és jelentős országok, mint például Argentína, hanem vannak köztük Magyarországnál kisebb és jelentéktelenebb országok is, mint például Ecuador. Ecuador 2008 decembere óta nem fizeti a kamatokat adóssága egy része után, amiről azt állítja, hogy az előző kormány korrupt viselkedése és a külföldi bankok valamint az IMF nyomása alatt jött létre. A kormány először egy bizottságot állított fel, amely megállapította, hogy „komoly jelek léteznek a hitelezők jogellenes magatartására”. A zárójelentés később úgy nyilatkozott, hogy: „rendkívül hátrányos megállapodásokat és feltételeket” fedeztek fel, „amelyek megfosztják az országot jogainak mindenféle megvédésétől”.

Mindez éppúgy elmondható Magyarországról is. Csak a bátorság hiányzik a dolgok feltárásához. Természetesen az IMF, a hitelminősítő intézetek és a bankok minden rosszat elmondanak majd rólunk, mint ahogy Ecuador esetében is tették. De Ecuador elnökének volt bátorsága kimondani: „Tudjuk, hogy szörnyetegek ellen lépünk fel, akik majd megpróbálják hazánkat szétzúzni.” Ecuadornak sikerült a nemzetközi közvélemény jelentős részét megnyerni és a pénzvilág támadásait visszaverni.

Talán támogatnunk kellene a mi Viktorunknak egy tanulmány utat Ecuadorba, hogy az államadósság törlesztésére szánt pénz addig se csökkenjen. De azt akkor kamatos kamattal szeretnénk visszakapni!

El Borozó

Nemzeti InternetFigyelő

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

6 thoughts on “Viktor kamaszos bája, avagy hogyan legyünk a pénzdiktatúra helytartójaként nemzeti hős

 1. Ha nem hiszi el, hogy viktor a nemzetközi pénzvilág, a befektetők, a pénzpiac (így szokták mostanában magukat nevezni az élősködők) gerinctelen talpnyalója, akkor is gyanús lehetne a legelvakultabb Fidesz fan-nak az alábbi állítása, gondolatsora:
  – Viktor többször kijelentette, megerősítette, hogy ez a világrend a létező lehetőségek közül az egyetlen járható út. Vagyis: nem érdekes, hogyan, milyen módon lopnak, csalnak, tömegírtanak a cionista kommunisták, azt nekünk el kell türnünk, mert azt demokráciának hívják. Esetleg 4 évente csendes forradalmat csinálhatunk egy pillanatra, a választó fülkénk homályában. És evvel a reánk háruló összes tennivalót le is vette a vállunkról.
  – Majd rögtön hozzá is teszi minden alkalommal, hogy természetes, hogy a politikusaink által ránk tett terheket nekünk kell elviselni, és sajnos ő nem tehet semmit, ha ilyen balfékek vagyunk.
  Ilyen egyszerű a képlete. És milyen jól megél belőle !

 2. A 100nap alatt tulkép. nem történt semmi! Mintha elindultunk volna valamerre,de végig már nem mer menni az úton.Chavez-től is vehetne leckét(a multikkal kapcsolatban).Mivel minden politikusunk érintett valamilyen vállalkozásban,ahol az euro a fétis nagyon jól jön nekik a Ft legatyásodása! Mit lehet-lehetett várni attól aki a likudot testvér pártnak tekinti?

 3. Mielőtt nekemestek ….:)
  le kell szögeznem, hogy sokmindennel szimpatizálok a Jobbikkal, valamint rájuk is szavaztam az OGY-i választásokon.
  Viszont a kormányt élő hasonló támadások egyszerűen nevetségesek.
  1)
  A kormány valójában szembemegy az IMF-fel, és körülbelűl olyan lépésket tesz (nemcsak ebben) a témakörben, ami közel áll a Jobbik elképzeléséhez.
  Ha a radikálisok szerint ez nem elegendő, illetve radikálisabb lépésekre van szükség, akkor lehet erre javaslatot tenni hiszen a parlamentben ülnek.
  Nem hallottam, hogy bármelyik képviselő javasolta volna a kamatfizetések felmondását, államcsődre, korrupt kormányra v bármire hivatkozva is.
  Nem szándékom megkérdőjelezni, hogy van -e értelme ilyen szinten szembeszállni az IMFfel.
  De egészen biztos vagyok benne, hogy a (rövid-középtávon) várható hatása életszínvonalesés lenne egy ilyen cselekedetnek. És abban is biztos vagyok, hogy kevesen vannak kis hazánkban akik az ország gazdasági szabadságraca oltárán hajlandóak fogyasztási színvonalukat beáldozni. (nem magamról beszélek)
  Tehát etéren lehet, hogy előbb kéne magunkbanéznünk mint a kormányt hibáztatni.
  2)
  2006 os tüntetések :
  egyetértek,hogy meg kellett volna próbálni legalább a polgári engedetlenséget. Márcsak romantikus okokból is 🙂 illetve főleg Orbán azon kijelentése után, h adíg maradnak amíg a kormány marad (talán 4-5 napíg bírták 🙁 )
  Viszont, ezt teljesen hülyeség azzal indokolni, hogy
  „Pedig csak képzeljük el, mi lett volna ellenkező esetben. Ha a választási csalás és az őszödi beszéd a Fidesz műve lett volna, akkor bizony lett volna haddelhadd. Mert a balliberális pártok nem ismertek volna semmiféle kegyelmet a „demokrácia védelmében”, hanem minden eszközt – akár az általános sztrájkra buzdításét is – megragadva, néhány napon belül elűzték volna a csaló kormányt.”
  , mert a balliberálisok tették,és a demokrácia védelmében bizony a hazai, a külföldi sajtó valamint nagy valószínűséggel az EU és egyébb külpolitikai tényezők sem Orbán szekrét tolták volna. (Nyilvánvaló ezért viszakozott)
  3) Elszámoltatások
  Nos én sem nagyon hiszek benne…
  De legalább pár embert, ha nem is a kulcsfigurákat bíróság ellé állítanak.
  Aztán, hogy mi lesz az ítélet és kik követik még őket majd meglátjuk!

 4. FIGYELEM! Egy seggel két lovat, nem lehet megülni.
  Önkormányzati választások előtt áll a magyar nemzet, ezért azonnali hatállyal tegyék nyilvánossá és a sajtóban, „közszolgálati” médiában közöljék le a magyar nemzetet képviselni hívatott közszolgák neveit, akiknek kettős, esetleg többszörös állampolgárságuk is van, feltüntetve állampolgárságuk jellegét és keltezését.
  Nevezzék meg, ki, mikortól lett és milyen állampolgár a magyaron kívül!
  Minden magyar állampolgárnak tudnia kell, hogy akire szavazatát leadni kívánja, annak még hová húz a szíve, s mennyire várható el tőle a nemzet érdekének képviselete, felemelkedésünkért való hatékony küzdelem.
  Az országgyűlési képviselők a választópolgárok felhatalmazása alapján közfeladatot ellátó személyek, akiknek a feladatkörével összefüggő adatai, néhány, törvényben szabályozott esetet kivéve, nyilvánosak.
  Fontos annak ismerete, hogy a népszuverenitás legfőbb letéteményeseként eljáró országgyűlési képviselőt az állampolgári hűség kizárólag a MAGYAR KÖZTÁRSASÁG, VAGY EGYIDEJŰLEG MÁS SZUVERÉN ÁLLAM (IZRAEL) FELÉ IS KÖTI.
  Az állampolgárság többnyire az adott nemzetiséghez való valamilyen célú, és mértékű tartozást is jelenti egyben.
  Az Alkotmánybíróság 60/1994. (XII. 24.) AB határozata szerint a kettős állampolgárság nemcsak több jogosultságot, de több kötelezettséget is jelent, mely utóbbiak teljesítése befolyással lehet képviselői feladatai ellátására is.
  A képviselők kettős állampolgárságára vonatkozó adat az Avtv. 19. § (4) bekezdése körébe tartozó, közérdekből nyilvános személyes adat.
  Ez azt jelenti, hogy a képviselők állampolgárságára vonatkozó tájékoztatást az ilyen adatot kezelő szervek és maguk a képviselők mint közfeladatot ellátó személyek is kötelesek bárki számára megadni.

  1. Jogos követelés, hogy tegyék közzé a képviselők és állami vezető tisztviselők állampolgársági adatait. A kettős, vagy több állampolgárság igenis bizonyos fokú kötődést, elkötelezettséget is jelent, amely nyilvánvalóan megmutatkozik az egyén állásfoglalásaiban is, így nem közömbös, hogy kik vezetik az országot . Nem véletlenül süllyedtünk a mai gyarmati szintre, hanem éppen az ellenérdekű nemzetiségi politikai irányítás miatt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük