KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Véres karácsonyra figyelmeztet az EU illetékese

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A belügyi biztos szerint a közel-keleti események csak rontanak a dolgokon.

Az EU-ban karácsony előtt „óriási a terrortámadások kockázata” – figyelmeztetett kedden Ylva Johansson belügyi biztos, aki a fenyegetést a Közel-Keleten zajló háborúval hozta összefüggésbe – írta meg a Politico. „Az Izrael és a Hamász közötti háború és a társadalmunkban okozott polarizáció miatt, valamint a közelgő ünnepi időszak miatt óriási a terrortámadások kockázata az Európai Unióban” – mondta újságíróknak a Bel- és Igazságügyi Tanács ülésének kezdete előtt.

Pattanásig feszült a helyzet: migránsok egyre erőszakosabban követelik, hogy nyissák meg a határokat

Johansson megjegyzéseit a múlt hétvégi párizsi Eiffel-torony közelében elkövetett támadást követően tette, amelynek során egy német férfit megölt, másokat pedig megsebesített egy férfi, aki hűséget fogadott az Iszlám Állam csoportnak. „Láttuk ezt nemrég Párizsban, de sajnos láttunk ilyet korábban is” – mondta Johansson.

Októberben egy francia tanárt halálra késeltek egy arras-i iskolában elkövetett támadásban, amelyet a francia hatóságok terrorista incidensként kezeltek. November végén a német belügyi kémügynökség is azt mondta, hogy az Izrael és a Hamász közötti háború miatt megnőtt a radikalizálódott iszlamisták Németországon belüli támadásainak kockázata.

Mandiner

Kiemelt képen: német rendőrök / Fotó: Wassilios Aswestopoulos / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Ez is érdekelheti:  Porosenko Várhelyi Olivér segítségét kéri

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük