KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Véres állatszemek: kiderült, honnan küldték az ukránoknak a csomagokat

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Összesen harmincegy csomagot küldtek. Az ukrán diplomáciai képviseleteknek küldött gyanús vagy fenyegető csomagok feladója ugyanaz volt – egy németországi Tesla-kereskedés – állítja az ukrán külügyminiszter.

Dmytro Kuleba hozzátette, hogy 15 országban 31 ukrán nagykövetség és konzulátus kapta a csomagokat. Elmondása szerint a csomagokat olyan postahivatalokból küldték, ahol nincs felügyelet, és a feladók gondoskodtak személyazonosságuk elrejtéséről. A biztonságot azután fokozták, hogy az első csomagot a múlt héten küldték el. Ukrajna akkor azt közölte, hogy nyolc európai nagykövetségre küldtek állatszemeket tartalmazó véres csomagokat, de azóta több is érintett.

 

A szóban forgó Tesla-kereskedés a délnyugat-németországi Sindelfingen városában található.

A küldeményeket általában olyan postahivatalokból küldték, amelyek nem voltak felszerelve videómegfigyelő rendszerrel”

– írta Kuleba egy Facebook-bejegyzésben.

„A bűnözők arra is ügyeltek, hogy ne hagyjanak DNS-nyomokat a csomagokon. Ez különösen a végrehajtás professzionális szintjét jelzi”.

Elmondása szerint hat csomagot Lengyelországba, ötöt Spanyolországba, négyet Olaszországba, egy-egy kettőt Portugáliába, Romániába, Magyarországra és a Cseh Köztársaságba, egyet-egyet pedig Ausztriába, a Vatikánba, Dániába, Kazahsztánba, Hollandiába, az Egyesült Államokba, Franciaországba és Horvátországba küldtek.

A legutóbbi támadások az elmúlt két napban történtek – tette hozzá.

Az incidensek Ukrajna madridi nagykövetségén egy héttel ezelőtt történt levélbomba-robbantást követték, amelyben megsebesült egy alkalmazott. Spanyolországban más helyszínekre küldött további bombákat hatástalanítottak.

„Nem emlékszem olyan esetre a történelemben, hogy egy ország ennyi nagykövetségét és konzulátusát ilyen rövid idő alatt ilyen tömeges támadások érjék”

– mondta Kuleba. Hozzátette, hogy Ukrajna „ellenségei” nem fogják tudni megfélemlíteni, és Kijev továbbra is „a győzelemért fog dolgozni” az Oroszország elleni háborúban.

Mandiner

Ez is érdekelheti:  Tüntetők zavarták meg a Hamász terrorjáról tartott budapesti konferenciát

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük