KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Věra Jourová a magyar nemzeti konzultáció miatt sikoltozik

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

„Hazugságokat tartalmaz a magyar kormány nemzeti konzultációjának a kérdőíve, az ahhoz kapcsolódó plakátkampány pedig felháborító, botrányos és sértő” – válaszolta az Euronews kérdésére Věra Jourová, az Európai Bizottság alelnöke, amiről a Telex és az Euronews ia beszámolt be.


A plakátok kapcsán a Bizottság demokráciacsomagjának keddi sajtótájékoztatóján azt mondta, „ez a kampány sérti a főnökömet, Ursula von der Leyent, sért engem is személyesen és sérti a legtöbb a biztost, ha nem az összeset. Ez az első dolog és nem hiszem, hogy ezt hívják az európai zsargonban őszinte együttműködésnek”.

A nemzeti konzultációs kérdőívekről pedig azt mondta, látott benne olyan dolgokat, amelyek „igazolhatóan hazugságok”.

„Például az, hogy Brüsszel le akarja a bontani az energiaárak támogatási rendszerét: ez hazugság. Az, hogy Brüsszel meg akarja szüntetni a magyar extraprofitadót: ez hazugság, hiszen a tagállamok döntenek. És hogy valami szaftosat is mondjak: Brüsszel palesztinoknak nyújtott támogatása feltételezhetően eljut a Hamászhoz: ez színtiszta hazugság”.

„A kampány félrevezeti a magyarokat, és mi élesen ellenezzük ezt” – hangsúlyozta az uniós biztos – emelik ki a liberális honlapok.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Věra Jourová (Fotó: ČTK )

Ez is érdekelheti:  „A kígyók nem csak kígyózni, vedleni is tudnak”

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük