KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Végig tudott a Titan vesztéről az amerikai haditengerészet?

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az amerikai haditengerészet robbanásra utaló jeleket észlelhetett néhány órával azután, hogy a Titan tengeralattjáró az óceánba merült a Titanic roncsaihoz. A szerencsétlenül járt tengeralattjárón öt ember vesztette életét.

Egy amerikai védelmi tisztviselő szerint a haditengerészet azonnal elkezdte figyelni a Titant, miután a hajó elvesztette a kapcsolatot az anyahajóval, körülbelül egy óra 45 perccel az indulása után vasárnap reggel.

A tisztviselő elmondta, hogy a haditengerészet szigorúan titkos akusztikai érzékelő rendszere olyan hangokat észlelt, amelyek vagy robbanásra vagy összeroppanásra utaltak annak a helynek a közelében, ahol a Titant csütörtökön megtalálták.

A haditengerészet továbbította ezt az információt a parti őrségnek, amely folytatta a keresést, mert a haditengerészet nem tartotta egyértelműnek az adatokat.

„Bár nem [volt] egyértelmű, ezt az információt azonnal megosztottuk az incidensparancsnokkal, hogy segítsük a folyamatban lévő keresési és mentési küldetést”

− mondta a tisztviselő a Fox News amerikai televíziónak adott nyilatkozatában.

Ha ezek a jelentések pontosak, az akusztikai adat hasznos a ma kapott megerősítés fényében, de nem lett volna elegendő a keresési és mentési erőfeszítések felfüggesztéséhez, csak a keresési terület esetleges pontosításához

− mondta Robert Murrett nyugalmazott altengernagy, a Syracuse Egyetem Maxwell Schooljának professzora és a Biztonságpolitikai és Jogi Intézet igazgatóhelyettese.

Mint arról beszámoltunk, az amerikai parti őrség vezetője megerősítette, hogy a Titan tengeralattjáró legénysége egy katasztrofális esemény után halt meg. John Mauger ellentengernagy, az első parti őrségi körzet parancsnoka szerint a Horizon Arctic távvezérelt járműve, a Titan tengeralattjáró farokkúpját a Titanic orrától mintegy 1600 lábnyira, több mint 480 méterre a tengerfenéken fedezte fel.

A törmelék szétszóródása összhangban van a nyomáskamra katasztrofális összeroppanásának elméletével. Ennek megállapítását követően az Egyesült Államok parti őrsége és az egész egyesített parancsnokság nevében azonnal értesítettük a családokat. Őszinte részvétemet fejezem ki nekik.

− jelentette ki.

A hajón az OceanGate vezérigazgatója, Stockton Rush, a brit milliárdos Hamish Harding, a pakisztáni üzletember, Shahzada Dawood és 19 éves fia, Suleman, valamint Paul-Henry Nargeolet, a francia haditengerészet volt tisztje és vezető Titanic-szakértő tartózkodott.

Fox News; Magyar Nemzet

Kiemelt kép: Az OceanGate Expeditions által 2023. június 20-án közreadott, dátummegjelölés nélküli kép a Titan merülőhajójukról (Forrás: MTI/AP/OceanGate Expeditions)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: